View Single Post
Eski 02-03-2017, 21:57   #46
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Sn.Maynavira,

Ben hikayenin sonundan degil ortasindan girecegim ama hidrojen peroksit konusu icin. Su siralar yaptigim okumalar aslinda bakterilerin ve mikroplarin yararlilarininda oldugundan bahsediyor. Sistemik fungusitler, pestisitlerin yararli zararli kontrol etme firsati olmadigindan hepsine gule gule diyoruz.Bu iyi bakteriler mikroplarsa hastaliga karsi koruyanlar. Dolayisiyla eniyor ki orkidelerinizde cok gerekmedikce sistemik urun kullanmayin. Cunku sistemik ilaclar guclu ama guclu oldugu kadarda yikici. Yararli mikroplar ise sistemik ilaclar kadar guclu degil ama orkideyi guclendiren arkadaslar.

Tahmin edersiniz ki camasir suyu ne yapar mikroplari bakterileri kokten goturur cunku neden kimyasal Oksijenli su karisimini hic yabanci kaynakta okumadim etmedim; bizzat sn.Mine Pakkaner'den ogrendim. Su vakte kadar kullaniyorum orkidenin sapsari yapraklarini tekrar yemyesil yapti (fakat fungaldan oldu o ayri konu)

Sizin icin asla ama asla demiyorum su an diyecegimi.Benim diyecegim genel kesime.

Britanya'nin Obsessive Compulsive Cleaners yani Obsesif Kompulsif Temizleyicileri. Izleyince anlayacaksiniz ama temizligin fazlasida zarar azi da

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön