View Single Post
Eski 05-09-2007, 13:10   #3
VforVENDETTA
Ağaçsever
 
VforVENDETTA's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-07-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 61
Sevgili M. Saygın, sizin için biraz araştırdım, bildiğimden değil öğrendiklerimden yola çıkarak yazıyorum. Doğruluğunu bir de siz araştırırsanız iyi olacaktır sanırım

Killi toprağı seven bitkiler:
Dağ çileği (Ahududu)
Manolya (suyu iyi geçiren verimli killi toprak)
Soya Fasülyesi (çok kumlu-çok killi)
Nar ağacı (killi-ağır killi)
Taze Fasulye (her türlü toprakta killi dahil)
Ayçiçeği (Ağır killiden hafif kumluya, az asidikten alkaliye her türlü toprak)
Macar Fiği (tanımam, bilmem ama her toprakta yetişirmiş: Macar fiği ülkemizde tüm bölgelerde yetiştirilebilen, son yıllarda ekimi yaygınlaşan beyazımsı-sarıçiçekli, tek yıllık bir baklagil yem bitkisidir.)
Çilek
Karpuz (Karpuz yetiştirmek için derin, geçirgen su tutma kapasitesi yüksek kumlu-tınlı veya tınlı kumlu topraklar seçilmelidir. Ağır killi topraklar ve hafif topraklarda çok iyi bir gübreleme ile karpuz yetiştirilebilir)
Kiraz (Kumlu-killi toprak)

Ben bu kadar bulabildim, umarım işinize yarar ama dediğim gibi sizin de tekrar bu bulduğum bilgilerin üzerinden geçmenizde yarar var, her bir bitki için toprağın hazırlanması aşaması var çünkü...



Bu arada Humateixir diye bir şey var. Ağır killi sert toprakları geçirgen hale getiren, toprağın ve ürünün verimini artıran %80 potasyum humate ve %75 humic + fulvic asit karışımıymış kendisi http://www.unvertarim.com/indexeng.p...otasyumhummate buraya bir bakın isterseniz... Belki işinize yarar.

VforVENDETTA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön