View Single Post
Eski 26-02-2017, 18:16   #110
tarku
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mors Mesajı Göster
Turkiyede milyonlarca insan, sizlerin hobi amacli ugrastiginiz bahcelerden gecimlerini saglar, cocuklarini okutur. Vari yogu odur.

Simdi turedi zenginler, sehirlerden sikilmislar, en guzel arazileri satin almislar, buralara gelip, domuz haklarini savunuyorlar.

George Orwel'in hayvanlar ciftligi kitabi var. Orada domuzlari kimlere benzetmisti?
Beni tanıyor musun? Yazdıklarımdan bu sonuca nasıl vardın? İnsanlar geçimlerini topraktan sağlıyorlar diye her istediklerini yapma hakkına sahip mi oluyorlar? Öldürmek çözüm değil, madem domuzlardan şikayet ediyorsun, bahçenin etrafını çevirirsin. Saksağanlardan şikayet ediyorsan, tül çekersin. Seralarda domates yetiştirip, bütün mahsulü bir gecede kıpkırmızı yapan ilaç atanlar var. İçini kestiğinde yemyeşil. Bu domates üreticisi de geçimini topraktan sağlıyor. Her şeyi yapmak mübahsa olmamış domatesi satması da mantıklı öyle mi?

Şehirden sıkılıp, toprağa koşan insanların türemesi gibi. Canı istediğinde her canlıyı öldürmeyi kendinde hak görenler maalesef uzun süredir var. Dünyanın böyle yaşanmaz bir yer olması, acaba hangi çeşit insanın suçu?

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön