View Single Post
Eski 25-02-2017, 19:56   #18
A_NOMAD
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş Mesajı Göster
...onlara da zorunlu bağış yaptırılabilir
Bunun yasal olarak suç olduğunu hesaba katmadınız sanırım, kaldı ki yaptıklarının karşılığı bence parayla ödenemez.

Melikd'nin durumu diğerlerinden farklı, en azından bir açıklama yaptı... Ceza fikrini ağır buluyorsunuz ama sorumsuzluklarının boyutu çocuk oyunlarında yapılan mızıkçılık gibi küçük bir şey değil maalesef, keşke öyle olsaydı, o zaman sadece kınayıp geçilirdi.

Tohumları özenle yetiştirip, sinir harbi gibi tek tek paketleyerek gönderen üyelerin emeğini zaten tartışmaya gerek yoktur sanırım. Üstüne bir de aylarca alt yapı çalışmalarıyla uğraşan, evini barkını bırakıp günlerce lojistik merkeze taşınan gönüllüler var. Böylesine özveriyle 'aman gecikme olmasın, insanlar heyecanla tohumlarını bekliyor' diyerek gönderilen tohumlar teslim alınmıyor, geri dönüyor. Duruma kızmamak elde değilken bir de üstüne para ödeniyor. Hem maddi hem manevi emek gaspı bu...

Böylelerinin bir sonraki etkinlikten tohum talep edememesi haksızlık mı yani? Bunca insana yaptıkları saygısızlık ne olacak? Katılıp o etkinlikte de böyle sıkıntı mı yaşatsınlar?

Kaldı ki bu etkinlikte -kendi sorumsuzlukları yüzünden- onlara gönderilen tohumları teslim almadılar, biz göndermemezlik etmedik.

Benim yetkimde olsa onları etkinlikten sonsuza dek men ederdim.

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön