View Single Post
Eski 24-02-2017, 19:03   #22
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Bu hafta keşke buraya güzel haberlerle gelebiliyor olsaydım diyeceğim ama maalesef bitkiler için biraz çalkantılı sıkıntılı oldu. Bu kısa süreç içerisinde orkideler için önemli bilgiler edindim.

Orkidemde kara kara lekeler belirmeye başladı.

İlk başta orkidemde bit var sandık. Öğrendim ki gerekli etken madde imidicloprid idi. Fakat süreç içerisinde bunun bit olamayacağı sonucuna varıldı çükkü lekeler yaprağın içindeydi dışında değildi. Sorun fungaldı yani mantariydi.

Önümde iki seçenek vardı ya sistemik bir fungusit kullanmak ya da önleyici bir tane kullanmak. Ben tercihimi hem fiyat farkı hem bitkinin günden güne kötüleşmesini göz önünde bulundurarak sistemik fungusitye karar kıldım; Thiomyl. Siparişini verdim Pazar gününe gelecek.

Bu sayfa olurda bitkiniz hastalanırsa kullanacağınız bir kaynak http://staugorchidsociety.org/PDF/Or...ySueBottom.pdf

Tabii herşeyden önce yaptığınız işlemleri bakımınızı gözden geçirmelisiniz ve bitkinin kendisinden şüphelenirseniz bakacaksanız; öyle büyüteçle bakıp dertlenmek, çiçeği düştü diye bitki ölüyor sanmak yok.

Geriye kalan iyi dilekler ve umut etmek; iyi dileklerinizi bitkilerimden bitkilerinizden ve önemlisi kendinizden esirgemeyin.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön