View Single Post
Eski 24-02-2017, 11:45   #22
bahçe heveslisi
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 21-08-2015
Şehir: İstanbul-Çanakkale
Mesajlar: 71
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acar35 Mesajı Göster
Sayın bahçe heveslisi alacağınız yer küçük bir bahçe ise geçinmek zor.özellikle besi yapacaksanız kendi kaba yeminizi üretmelisiniz.aromatik bitki ekecekseniz alerjiniz yoksa arıcılıkta yapın.inşallah dilediğiniz gibi olur.bende aynı hayallerdeyim yerim izmir merkeze yakın olduğu için biraz şanslıyım.bu sene 3 kovan arı aldım bakalım başarabilecekmiyiz.

izmir buca dan bir arı meraklısı abidinacar
sayın acar35; yerim aslında çok küçük sayılmaz, 5700m2 orta büyüklükte diyelim aslında besi yapmayı düşünmüyorum. şuan evin yanında 2 tane ahır var, biri tam teşekküllü, direkt hayvanı alıp besleyebilecek tarzda, diğeri ise sadece 4 duvar, sanırım samanlık tarzında bir kullanım için yapılmış ama ben burayı, mantar yetiştiriciliği için kullanma niyetindeyim, tabi ileri ki zamanlarda. tıbbı ve aromatik derken aslında bu süslü adı aslında salep orkidesi yetiştirme düşüncesindeyim. ege üni. yetkilileri ile bu konuda görüştüm. Allah nasip ederse nisan gibi denemelik tohumluk siparişi vereceğim. 2-3 yıl boyuncada, yetişme ve ortam uyumluluğu fizibilitesi yaptıktan ve olumlu sonuç aldıktan sonra ikametimi oraya almayı düşünüyorum. ayrıca arı konusunda sizinle hem fikirim, ticari olmasada, arıların ve kendi ihtiyacımı karşılayacak kadar bal üretmeyi çok istiyorum. tabi bahsettiğim işlerin eğitimini almadan veya o işlerle ilgili tecrübesi olan birilerinin gözetimi altında olmadan yapmayacağım. yaşımın genç olmasından dolayı programımı sağlam adımlarla veya yavaş yavaş yapmaya çalışıyorum.

ayrıca, denemelerinizin sonuçlarını takip edeceğim. benim için iyi bir referans olacak ayrıca sizden de bu konuda yeri geldiğinde yardım isteyeceğimi bilmenizi isterim herşey İnşallah gönlünüzce olur.

bahçe heveslisi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön