View Single Post
Eski 23-02-2017, 21:41   #16
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Ev yaptıracak olan burayı okursa inşaattan vazgeçer. Ancak bu kadar genelleme biraz haksızlık olmuş.

Ustam ile anlaşır anlaşmaz inşaatın SGK tescilini yaparak ustanın girişini yaptım. Bak usta dedim pazar hariç tam çalışırsan her ay 30 gün prim ödenir senin için tarafımdan. O güne kadar tam ay sigorta görmemiş usta inanamadı en başlarda ama inşaat sonuna kadar aynen devam etti sigortası.
İşi parça parça götürdü. Her safhada kararı ona bıraktım. Usta ister götürü yapmak üzere fiyat ver istersen yevmiye ile yap dedim.
Her hafta sonu Karagözden baklava alırdım, Boşnak böreği götürürdüm öğlende de fırını yakarak et yemeği- tandır vs yapardım. Köyün bakkalı emrindeydi çay şeker ne isterse alsın diye. Ama bir kere istismar edilmedim ne gerekiyorsa kendi cebinden harcayacak gibi hakkıyla alırdı. Hafta sonu hesap görürken aşağıdan aldığı yardımcı malzemelere liste yapardı, listeye bakmazdım da toplam ne usta söyle ilave edeyim yevmiyelere derdim. Bir defasında arkamdan babam davranmadı bana bu abi gibi demiş. Her sabah mutlaka telefon eder malzeme vs ne lazım usta yollayayım derdim.
Şimdi kahvedeyse ustam çay içirmeden mümkünatı yok salmaz beni. Bir derdi olursa arar çözebiliyorsam çözerim. O da aynı şekilde ne istersem gelir yapar. Bu kaça olacak demem borcum ne usta der öderim. Ama emin olduğum bir şey var o mutlaka hakkı kadar alacaktır. Başlarında olmadığım sürede benden beş dakikalık mesai hakkım geçmediğine adım gibi eminim. İş bitti kahvede kesin hesabı yaptık helalleştik herkesin önünde.

Ustaya denk gelmem Allahın lutfu derim, bir ihmalim var, pirinç bir tabela yaptırıp evin dış duvarına yazdıramadım " bu taş evi ...usta yapmıştır" diye.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön