View Single Post
Eski 21-02-2017, 23:59   #13
loving
Yeni Üye

loving's Avatar

Giriş Tarihi: 17-01-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü Mesajı Göster
Aslında soğuk buhar makinası alınca diğer sulama sistemlerine pek gerek kalmaz. Eski patronum, doku kültüründen bitkileri dış ortama aktardığımızda bitkileri alıştırmak için soğuk buhar makinası kullanırdı. İç çapı büyük bir pis su hortumunu cihazın çıkış deliğine akvaryum silikonuyla tutturmuştu. Cihaz çok ucuzdu 45-50TL civarındaydı (2012 yılı). Mekanik bir timer zamanlama işini halleder. Epifit (ağaç üzeinde gelişen) bitkiler kullanmanız gerekiyor sanırım. Tillandsia, hava bitkisi diye çiçekçilerde satılır, deneyebilirsiniz. https://www.aliexpress.com/item/1-pc...861468572.html bunun gibi bir fan alıp terraryumun içerisine yerleştirin. Yerleştirmeden önce, etiket kısmının üzerini ve etrafını akvaryum silikonuyla kapatın (cihazı çalıştıran
devre orada yer alır, su girerse çalışmayabilir). Doku kültürü ile üretilmiş, steril tüp içerisinde bitki bulabilirseniz ve satıcı ile deklerasyon konusunda anlaşabilirseniz, büyük ihtimalle bitki sorunsuzca gümrükten geçer. Doktora eğitimimin başında yurt dışından getirtip gümrüğe takılmış bitkilerim olmuştu. Aqua Botanik'e terraryum bitkisi talebinde bulunun Aqua-Botanic, Tropica Firma, bu önerinizi dikkate alacaktır.
Önerileriniz gerçekten harika ve bildiğiniz not alıyorum yazdığınız her şeyi hocam.

Şimdi ben şunu anlamak için soracağım fan neden herekli ?
Teraryumun üstü elek teli tarzı telle kaplı zaman hava giriş çıkışı oradan sağlanmaz mı fan gerekli mi ?

ben akvaryum bitkisi satan yere gittiğimde genelde anubiaslar irili ufaklı suyun içindeler akvaryumda yani oradan seçip alıp direk teraryuma dediğiniz şekilde dallara misina ile sabitleyip devamlı nemli kalacak şekilde uygulama yapsam ki yağmurlama sistemi var teraryumda yeterli oalcakmıdır yaşamasına ? bu arada led aydınlatma var bitkilerin spectum değerleri için kırmızı mavi beyaz şeklinde tüm bunlar yeterli olur mu ? akvaryumlarca co2 kullanılıyor bunu kullanmama gerek var mı ?

loving Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön