View Single Post
Eski 21-02-2017, 18:10   #220
Doku_Kültürcü
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,126
Question

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux Mesajı Göster
Merhaba sn.TolgaMoscow,

Oncelikle yeni bitkiniz hayirli olsun.

Sorunuzu yanitlamaya baslamadan once Ascocenda'nin Vanda olmadigini Ascoscendum ve Vanda melezi oldugunu belirtmekte fayda var (genuslari ayni fakat turleri farkli). Neden Vanda ya da Phalaenopsis hybridi olmuyor gibi konulara hic girmiyorum kafa karismasin diye ama genetik uyusmazlik dersek mesele anlasilmis olur saniyorum genel icin (anlayacaginiz genler muhim konu )

Detaylara Vandalar hakkinda daha bilgili arkadaslar girer ama genel detaylar var .Phalaenopsislerde Vandalarda sicak sever. Ancak sicaktan ziyade cayir cayir gunes yemeyecek (cam kenari uygun ancak ne kadar dik aciyla aldiginin onemi var), havadarlik saglanacak ve nem saglanacak.Heating matler var bunu biliyorum kullanilabilir. Nemin saglanmasi icin nem aletleri var ve isik icinde yine bitki isiklari var. Bir diger konu orkidenizin yerini oyle gunicinde falan degistirmeyin;yeri neresiyse orasi olsun. Yapmasi hem pratik degil hem ne orkideler ne bitkiler bizim gibi yer degistirebilen turler degiller, demek ki bir sebebi var

Orkidenizde saglik olarak bir sikinti oldugunu sanmam. Buyuk olasilikla marketten kaynaklanan eksikliklerdir. Mine Pakkaner'inde tarifini verdigi oksijenli su karisimini uygulayarak duzenli korumasini zaten saglarsiniz. Uygun bir gubre verir ve gozlemlersiniz.

Sevgiler
Sayın Charlaux,
Lauren Maria GARDINER'in 2012 yılında Phytotaxa 61:47-54. sayfalarda çalışma bulgularını yayınladıktan sonra Ascocentrum taksonu iptal edildi. Ascocentrum üyeleri Vanda taksonuna dahil edildi. 1913'den beri Ascocentrum olan takson neredeyse 100 yıl sonra iptal edildi.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön