Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi emrebakan
Merhaba,
Ben dün yola uzak bir noktadan bulduğum hodanları göstermek istedim. Malesef bir yanlışlık yaparak, en büyük yapraklarını toplayıp ince ince kıyarak salata olarak yedim. Yapraklar büyüdükçe sanırım üzerindeki tüyler sertleşip diken gibi oluyor. Daha önce pazarda satılan körpelerinden almıştık. Onu da soğanla kavurup yemiştik. Çok da lezzetli gelmedi açıkçası. Ben yerim de eşim pek beğenmedi. Bir de kökünü çıkarıp onu pişirmeyi deneyeceğim. Fotoğraları koyuyorum. Kartlaşmış mı acaba. Bununla ilgili fikrinizi yazarsanız çok sevinirim. Ben henüz acemi bir ot toplayıcısı olarak bilgi toplama aşamasındayım.
|
Gerçek hodan bunlar. Latincesi
Borago officinalis. Karadeniz Bölgesinde yaygın olan ve Bizim Zonguldak yöresinde ıspıt, zılbıt, Kabalak gibi adlarla bildiğimiz ise
Trachystemon orientalis'tir. Özellikle çiçek yapısından da anlayabilirsiniz Gerçek hodanların çiçeği mavi ve albenisi olan bir çiçekken ıspıtın çiçekleri düzgün olmayan bir yapıya sahiptir.
Hodan:
https://www.google.com.tr/search?q=B...w=1366&bih=662
Ispıt:
https://www.google.com.tr/search?q=T...w=1366&bih=662