View Single Post
Eski 20-02-2017, 17:36   #11
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Hafta sonu gene börek yaptım. Fotoğraf çektim ancak makinanın ara kablosu köyde kalmış aktarma yapamadım bilgisayarıma. Haftaya eklerim.

Köye c.tesi sabah erkenden gidip akşam dönüyorum, bahçenin işleri yanında börek ile uğraşmak kolay olmadığından kendimce çözümler üretmeye başladım. Böreğin iç malzemesini cuma akşamı evde hazırlıyorum. Belkide yakında hamuru da cuma akşamı evde yoğurarak bekletecek ertesi sabah götüreceğim köye. Orada sadece hamuru açmak ve fırına koymak işi kalacak. Bu haftaki böreği kepekli un kullanarak yaptım.

Fırında da acemiliği azaltmaktayım. Tandır yapar gibi fırını tava getirmenin şart olmadığını gördüm. İnce dalları tutuşturduktan sonra orta kalınlıkta 3-4 adet meşe kütük ile bir tepsi börek pişirilebiliyor. Bu hem vakit tasarrufu hemde odun.

Bu arada börek iç malzemesinde iyi lezzeti nasıl yakalamalıyım diye çalışmaya başladım. Dana kıyma kullandım hep ama okudukça görüyorum ki daha leziz iç için kuzu kıyması iyi olacak, onu da makinayla değil satır kıyması olarak yapmak hedefimin içinde.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön