View Single Post
Eski 20-02-2017, 16:20   #10
Doku_Kültürcü
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,117
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loving Mesajı Göster
Ben ilgi ve alakanızdan ötürü diğer arkadaşlara cevap yazan ve özellikle size çok ama çok teşekkür ediyorum buhar makinesinin siparişini verdim 100 tl'lik fiyatı vardı borı neyle ayarlarım onu düşünüyorum.

Yağmur sistemi aldım exo terra manson rs 400 - 650 tl civarlarında oda.

bahsettiğiniz bitkilerin bromeliad için işime yaramıyor ı ağaç dalına tutturulan bromeliad lardan lazım N. ile başlayanlar fireball dediği vs yurt dışından sipariş vermek için bana nasıl bir yol gösterirsiniz ? direk kartla alıp adres yazıp göndertimini nasıl sağlarım ? ve bu bitkileri nereden nasıl bulurum online ödeme yaparak ? (yurt dışından siparişle)

anibuas önerinizi kesinlikleeee dikkate alacağım ve hemen deneyeceğim!
Yani dala misina ile bağlasam kafimidir sadece nemli kalması için ? ve yağmur sistemi zaman ayarlı 2 saate bir mi ayarlıyayım ?

nem buhar makinesinide kaç saate bir yamam lazım zaman rölesi taksam onuda o şekilde halledebilirim sanırım ?
Aslında soğuk buhar makinası alınca diğer sulama sistemlerine pek gerek kalmaz. Eski patronum, doku kültüründen bitkileri dış ortama aktardığımızda bitkileri alıştırmak için soğuk buhar makinası kullanırdı. İç çapı büyük bir pis su hortumunu cihazın çıkış deliğine akvaryum silikonuyla tutturmuştu. Cihaz çok ucuzdu 45-50TL civarındaydı (2012 yılı). Mekanik bir timer zamanlama işini halleder. Epifit (ağaç üzeinde gelişen) bitkiler kullanmanız gerekiyor sanırım. Tillandsia, hava bitkisi diye çiçekçilerde satılır, deneyebilirsiniz. https://www.aliexpress.com/item/1-pc...861468572.html bunun gibi bir fan alıp terraryumun içerisine yerleştirin. Yerleştirmeden önce, etiket kısmının üzerini ve etrafını akvaryum silikonuyla kapatın (cihazı çalıştıran
devre orada yer alır, su girerse çalışmayabilir). Doku kültürü ile üretilmiş, steril tüp içerisinde bitki bulabilirseniz ve satıcı ile deklerasyon konusunda anlaşabilirseniz, büyük ihtimalle bitki sorunsuzca gümrükten geçer. Doktora eğitimimin başında yurt dışından getirtip gümrüğe takılmış bitkilerim olmuştu. Aqua Botanik'e terraryum bitkisi talebinde bulunun Aqua-Botanic, Tropica Firma, bu önerinizi dikkate alacaktır.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön