View Single Post
Eski 19-02-2017, 21:59   #8
loving
Yeni Üye
 
loving's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-01-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 18
Wink

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü Mesajı Göster
Aslında su bitkileri hakkında yanılıyorsunuz. Eledoa, Aponogeton türleri gibi tamamen su altında yetişmesi gereken bitkiler dışında kalan (mesela Anubias türleri gibi) su dışında yaşarlar. Hatta, üretimini yapan firma, su dışında(emers) daha hızlı büyüdükleri için bitkileri su dışında ama oldukça nemli koşullarda yetiştirirler. 40-50 litrelik cam bir akvaryum alın. Bitkileri bir kütük veya kaya üzerine tutturun (matkapla delik açıp bitkileri misina ile bu kaya ve kütükler üzerine bağlayın. Bir adet ultrasonik nemlendirici cihaz alın SİNBO SAH-6107 HAVA NEMLENDİRİCİ | Teknosa Alışveriş Sitesi - Herkes İçin Teknoloji Bunun çıkış yaptığı ucu çıkartıp yerine kalın bir hortum takın. Hortumun ucunu akvaryumun içerisine yerleştirin. Akvaryumun üzerine bu hortumun girebileceği genişlikte uyuk açılmış bir cam ile örtün. Günde bir kaç defa çalıştırmanız bitkiler için gerekli nemi sağlayacaktır. Bu yöntemle bitkiler kurumaz.
Orkideler için referans verdiğim Avustralyalı üreticiden doktora eğitimim sırasında ve sonrasında steril tüp içerisinde yavru orkide bitkileri almışlığım vardır (en son geçen yıl almıştım). 3-4 steril tüp, gümrüğe takılmadan elinize geçiyor. Yalnız, dikkat etmeniz gereken şey bahar ve sonbahar aylarında bitkileri getirtmeniz. Aksi durumda kışın soğuktan, yazında sıcaktan ölürler.
Türkiye'de satışı yapılan pek çok bromeliad türü var: Neoregelia caroliane, Plantistanbul Neoregelia Caroliane, Plantistanbul - fidan satışı, fidan siparişi, Meyve Fidanı ve Süs Bitkileri, elma, armut, erik, kiraz, vişne, şeftali, böğürtlen, asma, üzüm Tillandsia Meyvefidancım Tillandsia Cyanea, Saksıda - n11.com vriesea https://www.yalovasufidan.com/arama?filter_name=vriesea
Ben ilgi ve alakanızdan ötürü diğer arkadaşlara cevap yazan ve özellikle size çok ama çok teşekkür ediyorum buhar makinesinin siparişini verdim 100 tl'lik fiyatı vardı borı neyle ayarlarım onu düşünüyorum.

Yağmur sistemi aldım exo terra manson rs 400 - 650 tl civarlarında oda.

bahsettiğiniz bitkilerin bromeliad için işime yaramıyor ı ağaç dalına tutturulan bromeliad lardan lazım N. ile başlayanlar fireball dediği vs yurt dışından sipariş vermek için bana nasıl bir yol gösterirsiniz ? direk kartla alıp adres yazıp göndertimini nasıl sağlarım ? ve bu bitkileri nereden nasıl bulurum online ödeme yaparak ? (yurt dışından siparişle)

anibuas önerinizi kesinlikleeee dikkate alacağım ve hemen deneyeceğim!
Yani dala misina ile bağlasam kafimidir sadece nemli kalması için ? ve yağmur sistemi zaman ayarlı 2 saate bir mi ayarlıyayım ?

nem buhar makinesinide kaç saate bir yamam lazım zaman rölesi taksam onuda o şekilde halledebilirim sanırım ?

loving Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön