17.02.2017 tarihi itibariyle 8 çeşit biber tohumlarını yoğunluklu torflu kaplara attık . Tohumları fısfıslama ile üstten nemlendirip daha sonra kapak harcı kattık sonra tekrar fısfıslayarak işlemi sonlandırdık.
Oda sıcaklığında - ortalama
20°C - kalorifer peteği önünde çimlendirilecekler.
Çeşitler ; Jalepano Tam Biber, Trinidad Scorpion (Butch T Soyu),Carolina Reaper Biber,Jimmy Nardello Italian Pepper (bahcedenn) - Tropikal Wave Biber ,Pablano ( Ancho ), Biber Bursa Dağ Köyü,Stocky Red Roaster Biber (birnefestoprak)
Hap Bilgi : 2017 yılı ilk cemre 19-20 Şubat tarihlerinde havaya, 26-27 Şubat tarihinde suya, 5-6 Mart tarihinde ise toprağa düşecektir. Kıştan bahara geçişin müjdesi olarak bilinir.