View Single Post
Eski 17-02-2017, 18:41   #557
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Alıntı:
Bahçede geçen sene en çok olan 2 çeşidi kullandım. Biri Brandywine (pembe domates diye bildiğimiz de bu mu acaba?), biri de pazardan aldığımız domatesin tohumlarından ürettiğim, isimsiz ama en lezzetli olan, pinpon topundan biraz iri meyveleri olan bir tür. Bu türün en güzel çıkanlarından tohum aldım, bu sene de ekeceğim. 3. nesil olacak.
Brandywine adıyla anılan pek çok domates çeşidi var. Sizin elinizdeki pembe Brandywine gibi gözüküyor (büyük ihtimalle Sudduth kultivarıdır). Brandywine 1886 çıkışlı bir domatestir ve aslı kırmızıdır. Kırmızı olanının tohumu da bugün hala dolaşımda.

Alıntı:
Yanılmıyorsam sn birnefestoprak'ın işlettiği, Amerika'da Türk tohumları satan twoseedsinapod.com'dan da tatlı kıl biber, kemer patlıcan ve çengelköy salatalık tohumları aldım. Bir de topak patlıcan tohumu hediye yollamışlar. Biberler ve patlıcanlar da ekildi. Salatalıkları şubat sonunda ekeceğim.
Büyük ihtimalle siz olduğunuzu tahmin etmiştim. Çok güzel bir iklimdesiniz. Yetiştiremeyeceğiniz tohum yok gibi. Sonuçlardan haberdar ederseniz sevinirim.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön