View Single Post
Eski 14-02-2017, 12:30   #140
Taşlıbahçe
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mstfkrm Mesajı Göster
İsparta Sütçüler orman müdürlüğünde kendi sınırları arasında koruma altına alınmış sığla korusu mevcutmuş..orayla iletişime geçip mümkün olduğu kadar sığla fidanı istemeyi düşünüyorum..Eğer ki Eskişehir hava şartlarına uyum saglattirip yasatirsam çok deli projelerim var..Memleketimde boş araziler çok var..bu arazileri sığla korularına çevirmek için belediyelerle iletişime geçip bu ağacı memleketimde koruma altına alınıp çoğaltmaya çalışılmasını sağlamak için uğraşacağım..bu konuda sağlam desteğe ihtiyacım var ama bakalım başarabilecekmiyim?...
Sutculer'de Aksu Cayi'nin civarinda siglalar var ama ormanin fidan uretimi var mi bilmiyorum. Memleketimizin yalnizca bos arazilerinden ziyade bos ve su bakimindan zengin arazileri dusunulmeli. Korunakli vadilerin don cukuru konumunda olmayan taban arazileri olabilir. Siglayi bu projelerde balsam veriminden dolayi dusunuyorsaniz, agac yasasa dahi balsam uretiminin dogal, ekolojik sinirlari disinda ne miktarda oldugunu da arastirmak gerekir. Eskisehir'de akdeniz iklimine has agaclarinin izini surmeniz de bir yol haritasi cikarabilir. Misal, Catacik isletme sinirlarinda dogal kizilcam populasyonlari var.

Siglanin ozellikle dogal yayilim alanlarinin acilen korunma altina alinmasi en guzeli olurdu. Son 60 yilin verilerine gore bu alanlarin yaklasik 6 kat azalmis oldugu goruluyor.


Düzenleyen Taşlıbahçe : 14-02-2017 saat 13:16 Neden: ek cumle
Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön