View Single Post
Eski 05-02-2017, 10:26   #5
Doku_Kültürcü
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,127
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı Mesajı Göster
Ben, domates ve biberleri gercek yerlerine dikerken koklerine kullaniyordum. Faydasini gordum. Saksilarda da arada bir sulama suyuna cok az koyup eritip kullandim.
Sodyum bitkiler tarafından çok az kullanılır. Diğer mikro elementlerle (mesela sodyum molibdat) birlikte verilen sodyum yeterlidir. Sodyumun fazlası, bitkiyi osmotik strese sokar. Yapraklarda sararmaya, suyun az olması durumunda yapraklarda kurumaya neden olur. Domates üretimi yapılan hidroponik sistemlerde, kontrollü olarak sodyum ilavesi yapılır (sınırlı bir sararma görülse de bu domates meyvesinde kuru madde [şeker ve şeker benzeri maddeler] birikimi ve dolayısıyla ürün kalitesi üzerine olumlu etkisi bulunur). Ama, burada şu özelliği gözden kaçırmamanız gerekiyor: Hidroponik (topraksız tarım) yöntemi çok kontrollü bir tarım şeklidir ve burada uygulanan sodyum miktarı klasik topraklı tarımda uygulandığı zaman bitkiler için felaket olabilir.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön