Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler
Çok teşekkür ederim, beni çok mutlu ettiniz, ellerinize sağlık.
Ne kadar da iştah açıcı görünüyor.
Önümüzdeki hafta denemek istiyorum geç kalmış olmam değil mi?
(ilk haşlama aşağı yukarı ne kadar oluyor, zaman açısından dedim)
|
Merhaba Güler hanım mesajınızı yeni gördüm. Kusura bakmayın.
Turunç reçeli yapmanın tam mevsimi. Biz hep ocak ve Şubat ayları içinde yaparız.
Turunç dizelerini haşlama sebebimiz acısını çıkarmak için yaptığımız için fazla haşlamayız 3 - 4 dakikadan fazla tutmayız. Dizeleri sıcak sudan süzerek çkırıp soğuk suda soğutur tekrar kaynak suya atarız. Kaynadıktan sonra 3-4dakika tutariz bu işlemi 3 ker yaparız.
Beğendiniz için teşekkür ederim.