Merhaba arkadaşlarım uzun zamandır sizerden ayrı
kalmışım. Sevgili Güler hanıma yakalandım iyi ki yakalanmışım
Turunç reçeli yapma zamanım gelmiş galiba
Tarifi
12-13 adet turunç
1.5 kilo şeker
1 çay kaşığından az limontozu ve tereyağı
Turunçların kabuklarını alacaĺı şeklinde rendeliyorum ki rengi daha belirgin olsun. Turuncu portakal gibi 7-8 parçaya bölüyorum parçalar küçük olsun diye. Beyaz içlerinide temizliyorum. Kabukları rulo şeklinde sıkıca ipe diziyorum. Suda haşlayıp sonra soğuk suya koyuyorum. Sonra tekrardan kaynatıyorum bu işlemi 3 kez yapıyorum sonra soğuk suda birgün bekletiyorum. Ama sık sık suyunu da değiştiriyorum. 2. Gün turunçları iyice süzüp üstüne şekeri koyup 2-3 saat sulanması için bekletiyorum ona göre suyunu ekliyorum. Bir bardak ya turunç veya portakal suyu da ekleyip ocağa koyuyorum indirmeme yakın bir çay kaşığından az limontozu ve tereyağını ekliyorum. Birkaç taşım kaynatıp altını kapatıyorum.