View Single Post
Eski 23-01-2017, 15:05   #1
Baobab
Ağaç Dostu
 
Baobab's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-06-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 361
Sürekli yaşamak için nereden bahçe almalı?

Değerli arkadaşlar,

Ağaçlar Net'i çok uzun zamandır takip ediyorum, yaklaşık 10 sene kadar önce de üye oldum ve Ankara'da çok güzel arkadaşlıklar edindim, bir sürü bilmediğim şey de öğrendim. Yurt dışı tayin nedeni ile siteden uzun süre ayrı kaldım, ancak bağ bahçe sevgimde en ufak bir azalma olmadı. Ankara'dayken balkonun ve evin her yerinde sebze ve çiçek yetiştirmeye çalışırken, yurt dışında evi hobi bahçesinin yanından tuttum ve yaklaşık 150 m2 de 4 sene boyunca her şeyi yetiştirmeye çalıştım.

Uzun girizgah için özür dileyerek bu başlığı açma sebebime geleyim. Şimdi gene Ankara'da, ama bu sefer yaklaşık 250m2 bahçesi olan müstakil bir evde bu hobilerimi sürdürmekle beraber, bir süredir İzmir civarlarında ve ileride sebze, tavuk yetiştirip sürekli yaşamak kaydıyla en az 2-3 dönüm bir arsa arıyorum. Bu amaçla Dikili, Foça, Seferihisar, Urla ve Karaburun taraflarından yer bakıyorum.

Yaşamakta olduğum temel sıkıntı şu: baktığım arsalar eğer denize yakın ve konut imarlı iseler küçük (300-500m2), yok eğer 3-5 dönüm iseler de genellikle tarla vasfında ve üzerine sürekli yaşamak kaydıyla konut yapma izni yok (eğer kaçak yapacaksanız, ya da konteyner/karavan koyacaksanız, mevzuatı arkadan dolanacaksanız başka hikaye, ama tercih etmiyorum)

Yaptığım araştırmalardan çıkan sonuç, denizden yaklaşık 2-3 km içerilerdeki köylerden ya da köy/mahalle eteklerinden istediğim tür yerlerin bulunabileceği yönünde. Yani ev yapılabilen ve 2-3 dönümden küçük olmayan yerler. Ayrıca, bazen köy/mahalle sınırlarında mirasçıların sattığı büyük bahçeli eski evler de bulunabiliyor.

Dikili, Foça, Seferihisar, Karaburun ve Urla taraflarında kısa süren ziyaretler dışında fazlaca bulunmadım. Bu civarlardaki yakın köyleri bilen ve 200-250 bin liraya kadar, en az 2 dönüm ve ev yapılabilir kaydıyla imarlı arazi/üzerinde ev olan arazi tavsiyesinde bulunabilecekler olursa çok memnun olurum. Sadece arsa tavsiyesi değil, o bölgelerdeki hayat, sevdiğiniz köyler, vs her türlü tavsiye makbule geçer. İlçe merkezlerindeki sıkış tıkış yazlık türü yerlerde yaşamak istemiyorum, denize yakın olmasının da fazlaca bir önemi yok. Ancak, kalıcı olarak yaz kış yaşayacağım bir yer olacağından, tümden dağ başı bir yer olsun da istemiyorum.

Selam ve sevgilerimle..

Baobab Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön