View Single Post
Eski 19-01-2017, 16:17   #2
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Asmanın ağlaması sırasında çıkan suyun vitiligo hastalığına iyi geldiğini o nedenle asma ağlarken pet şişe içerisine doldurup yıl boyu sakladığını isteyen olursa verdiğini anlatmıştı bir arkadaş. Ben başka yerde görmedim. Nasıl kullanıldığını da öğrenemedim. Suyu vitiligo olan bölgeye sürülerek veya kısmen de içilerek kullanılabildiğini düşünüyorum.

Arkadaşımızın verdiği linki incelediğim zaman akan suyun içinde bulunanlar aşağıda. O kadar şey olunca bu suyun işe yarayabileceğini düşünüyorum. Basit bir şey olduğu için denemesi kolay nasıl olsa. Vitiligo pek kolay kolay tedavi olmuyor benim bildiğim kadarı ile.

"Peki akan bu sıvının içeriği nedir?

Bu sıvı içerisinde neler yok ki. Karbonhidratlar, amino asitler, azot içeren maddeler, mineral maddeler ve bitki hormonlarının bulunduğu görülmektedir. Bu maddelerin miktarı ise yapılan kültürel işlemler ve gübrelemeden doğrudan etkilenmektedir. Müşküle üzüm çeşidinde yeni yapılan bir çalışma sonucuna göre kanama suyu içeriğinde, potasyum, kalsiyum, fosfor, sodyum, magnezyum ve kükürt gibi makro elementlerin oldukça yüksek düzeylerde tespit edildiği, makro elementlere kıyasla bakır, çinko, mangan, molibden, kobalt, selenyum, nikel, kurşun, kadmiyum ve krom gibi mikro elementlerin miktarları oldukça düşük bulunduğu belirtilmiştir (Türkmen ve ark. 2013)."

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön