View Single Post
Eski 16-01-2017, 17:02   #29
kiziltan
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-04-2013
Şehir: tahran iran
Mesajlar: 1,314
Devirdaim yapan su varil benzeri ve icerisinde sunger ve benzeri seylar bulunudran kaptan gecerse orada bir muddet sonra ( birkac ay ) olusan ve yerlesen mikro organizmalar suyun tasviyesibe yardimci oluyor . Bunlar cok asiri olmayan balik ve bitki populasyonu degisikliklerinde tampon gibi isleyerek sistemin cokmesini engelliyor. Bu filtre o;madigind sebze yataklarini temizleme ve ya kullanilan medyayi degistirme sorun olabiliyor.

Sistemi bilmeyenler icin yazayim, burada onemli olan balik sayisi ve ya buyuklugu degil, kullanilan yem miktari. Nekadar yem yerlerse okadar cok tezek cikiyor ve suyu kirletiyor, bu kirlilik bitki tarafidan gubre gibi kullaniliyor. Hesaplamalar kullanilan, elbette yenilen, yem miktari uzerinden yapiliyor.

Bir yerde alabalik ciftligi var diyelim, su icinde oksijen surekli azaldigindan devamli yeni su ekleniyor ve eski su tahliye oluyor. Bu tahliye olan su gubre iceriyor. Bunu alip sebze yataklarina verirseniz oradan donen suyu artik olarak dogaya birakabilirsiniz. Zaten balik ciftligi dogaya birakiyordu simdi siz temizleyerek biraktiniz yani cevre kirliligini bir miktar engellemis de oldunuz. Sebze yatagina gore ihtiyacin uzerinde kirli su oldugundan hicbir zaman gubreli su sikintisi cekmezsiniz, sistemi cok buyuk kurabilirsiniz. Bunu alabalik ciftligi ve ya tarla havuzlarinda cupra / levrek yapanlar kullanabilir. Bu havuzlarda uretim yapanlarin topraklari ve sulari tarima elverisli olmadigindan boyle bir bitkisel uretim ek kazanc olur.

kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön