View Single Post
Eski 11-01-2017, 08:21   #26
Erenler
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 22-12-2016
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 34
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ömer Bey Mesajı Göster
Sn.Erenler bahçeniz ve sayfanız hayırlı olsun.Bende sizin gibi İzmir/Kemalpaşa taraflarında yerler bakıyorum ve o yöre epey ilgimi çekiyor.Su açısından bir sıkıntı çekmeyeceğinizi düşünüyorum.Çamlıkta olmasada arazinizde su çıkartabileceğiniz başka yerlerde bulacaksınızdır.
Birazda satın alma ve araştırma uğraşlarınızla alakalı bilgilerinizide bizimle paylaşırsanız,eminim benim gibi birçok kişiye yol göstermiş veya dikkat etmemizi gerektiren konularda uyarmış olursunuz.Sayfanızın takipçisi olarak tekrar hayırlı olmasını temenni ederim.
Sayın Ömer Bey;

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Araziyi alım sürecimize yukarda değinmiştim ama sizin vesilenizle biraz daha detaylandırayım.

Kemalpaşa'ya karar vermeden önce İzmir'in bir çok ilçesinde araştırmalar yaptık. Çok fazla yere baktık. Gördüğümüz kadarıyla durum şu şekilde;

Denize yakın olan yerler çok küçük parsellere bölünmüş. Bu parsellerin sahibi köylülerin de tek kurtuluş yolu olarak bu parsellerin satışını görmesi fiyatları astronomik yerlere taşıyor. Daha 3 yıl öncesine kadar insanların gitmeye üşendiği Mordoğan ve Karaburun bölgelerinde imarlı yerler büyüklüğüne göre uygun fiyatlıyken (1 dönüm imarlı alan yaklaşık 60-70 bin tl) son zamanlarda fiyatını dörde katladı. Ayrıca oturduğumuz yere uzak olduğu için tercihlerimiz arasından çıkardık. Sonrasında bayındırın dağ köyü Alankıyı'ya baktık. Yazı geçirmek için yayla özelliklerine sahip bir yer havası suyu çok güzel. Fiyatlarda çok uygundu. Bir yer bulundu yaklaşık 1,5 dönüm içinde kargir ev var, yola cephesi var. İlk olarak komşulardan fiyatların 20-25 bin tl olduğunu duyduk. Resmen ailecek sahibiyle anlaşıp almaya gittiğimizde sahibi birden 70 bin tl istedi. Sonra indirim yaptı falan derken takındığı tutumdan dolayı vazgeçtik.

Ardından Kemalpaşa üzerine araştırmalarımızı yoğunlaştırdık. Bir iki yer bulduk. Toplamda 1 dönümlük bir yer bulduk. Etrafı çevrilmiş. suyu var ağaçlar dikilmiş vs. Kısacası pek yapılacak bir şey kalmamış hobilik, haftasonu ailece takılabilecek bir yer. Fiyat sorduğumuzda 130 bin tl gibi bir fiyatla karşılaştık. Derken derken, en son bu yerle karşılaştık. Bir aile dostumuzun aracılığıyla bağlantı kurulduğu için bizlere ilk aşamada güven verdi. Ve satın alım işlemi sonunda da bu güveni hiç kaybetmedik. İmkanlarımızın üzerinde bir rakama satın aldık.

Bu araziyi satın alırken ki önceliklerimiz;

- Arazinin 5 dönümden fazla olması ( bağ evi izni almak için ),
- Yola 25 metre cephesinin olması ( yine ev izni almak için gerekli.)
- Su sıkıntısının olmayacağını düşünmemiz.
- Şehir merkezine yakın olması. toplu taşımayla dahil ulaşım imkanlarının olması,
- Dağın yamacında olması. böylece evin güzel bir manzarası olabilecek.
- Arkasında çam ormanının olması
- İzmir merkeze göre daha serin olması
- Bir çok meyve ağacını yetiştirmeye müsait bir iklimde bulunması ve iyi bir toprak yapısına sahip olması vb vb.

Sizlere önerim, eğer durumunuz aciliyet teşkil etmiyorsa uzun süre araştırmanıza devam etmeniz yönünde. Ve bu yukarda bahsettiğim önceliklere önem vermenizi tavsiye ederim. Araziyi aldıktan sonra TRT'deki ressam amcamız gibi "hadi şuraya şirin bir ev konduralım" deme şansınız olmayacaktır diye düşünüyorum.

İnsanlar artık şehir hayatından, sadece tüketici davranışları sergilemekten sıkıldı. Apartman hayatı artık yeterli gelmiyor. Ve gün geçtikçe insanlar az da olsa doğal hayatı yaşayabilecekleri şehirlere yakın ilçelere kaymaya başladı. Bunu çok net bir şekilde görebiliyorum. Arazimizin yakınlarında 8-10 adet villa siteleri var ve en düşük fiyat 600-700 bin dolaylarında. Böyle bir şeye gücümüz yetmeyeceğinden önce arazi içini halletmek çok mantıklı.

Araştırmalarınızda başarılar dilerim. Yine başka bir sorunuz olursa yazabilirsiniz. Beraber değerlendiririz.


Düzenleyen Erenler : 11-01-2017 saat 08:23 Neden: imla
Erenler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön