View Single Post
Eski 10-01-2017, 13:20   #133
david72
Ağaç Dostu
 
david72's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 392
Öncelikle Sayın Meyvelitepe'ye foruma yaptığı katkılarından ve bıkmadan usanmadan verdiği sabırlı cevaplarından ötürü teşekkür ediyorum. Özellikle petek mi yerden ısıtma mı ikilemine bir de şöyle bir örnek vermek istiyorum: Ankara da izolasyonu yapılmamış 25 senelik bir binada altı depo olan bir mağazada kardeşlerim yerden ısıtmaya geçtiler. Binanın eski ve izolasyonsuz olmasına ve alt katın depo olmasına rağmen sadece bu sene rahat ettiklerini söyleyebilirim. İşletim sıcaklığı ortalama 30 derece civarında ve akümülasyon tankı yok. Aynı sistemi evinde uygulamak için kollarını sıvadı. Bizim evde de tadilatı göze alabilsem tek yaptıracağım şey yerden ısıtmaya geçmek olurdu.
Şimdi soruma geçelim: Bir süredir bu grundofen ya da groundoven ları ( dilimizdeki sitelerde karşılığını bulamadım, ısıtma hazneli şömine olarak mı geçiyor bilemiyorum) inceliyorum. Temel prensip yanmadan ortaya çıkan ısının mümkün olduğunca şamotlu malzeme tarafından soğurulmasına ve uzun bir süre bu ısıyı muhafaza edip
size geri kazandırması ve geç soğuması üzerine kurulu.
https://www.youtube.com/watch?v=kPbprpfQGVY&t=38s

Şurda da ne kadar yakıtla kaç saat sonra ne kadar ısı verdiği gösteriliyor.
Doğruyu söylemek gerekirse büyülendim diyebilirim.
https://www.youtube.com/watch?v=pjH6zMmyeus&t=1s

Şimdi bu sistemdeki bir sobaya yerden ısıtma için tertibat kursak nasıl olur ?
Kütlede depolanan ısıyı kullanacağımız için soba da çabuk soğuyacaktır tamam ancak binadaki kütleyi de birkere ısıttıktan sonra verilmi olurmuş gibi geldi bana. Ne dersiniz ?

david72 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön