View Single Post
Eski 08-01-2017, 13:30   #9
Erenler
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 22-12-2016
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 34
Tel Örgü İşleri

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mustafa_myb Mesajı Göster
Sayın Erenler,
Sayfanız ve bahçeniz hayırlı olsun. Baştan sona zevkle okudum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Paslanmaz galvaniz boru fiyatı ve 3 metrelik tel örgünün fiyatını sorabilir miyim, mertesi kaç lira, kaç cm gözlü, kaça mal oldu. Hazır çimento fiyatı ne kadar, o ne kadar tuttu. Köydeki evimizin bahçesini bu şekilde çevirmeyi planlıyorum. Yardımcı olursanız memnun olurum. Bizim bahçenin içi de yıllardır boş ve şimdiden bilgisayarda proje alt yapısını hazırlamaya çalışıyorum. Ama arazinizin yapısını, cephesini ve konumunu çok beğendim. Orada neler yapılmaz ki? Tabi her şey imkanlara bağlı ) Her şey gönlünüzce olsun.
Sayın Mustafa_myb;

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Çit olayı daha çok yeni bir konu. Hazır bilgiler tazeyken sayenizde diğer üyelerimizde vereceğimiz bilgilerden faydalansın.

Yukarıda belirtmiştim fakat yine de üstünden geçmek istiyorum. Arazimiz engebeli içinde 2 adet tepe ve yamaç var. O yüzden haliyle bize maliyetiyle düz bir arazinin maliyeti aynı olmayacaktır. Arazi şartlarından biz hazır beton kullanmadık. İşçi arkadaşlar kendileri karıp taşıdılar. 60lık 2,5 metrelik galvaniz boru, galvaniz kapak ve tel örgü olarak 1,5 metre 2,5mm kalınlık 5cm gözlü (diye biliyorum) , 3 sıra tel, toprağa sabitleme ücreti olarak 32-33 tl metrekare ücreti verdiler. Siz bu fiyatı baz alabilirsiniz. Bizim arazimizde bazı yerlerde 3 metre boru 2 metrelik tel kullandığımız için ve çit yolu düzeltme faaliyetleri yapıldığı için hesabımız çok karışık. Paylaşmamın kimseye faydası olmayacaktır. Acil çıkış kapısı 500 tl, hem küçük hem araba girişli ön kapı ise 1000 tl civarında bir maliyeti oldu bizlere.

Piyasada araştırma yaptığınızda çok farklı fiyatlar göreceksiniz. Sadece galvaniz borunun 3 boyutu var. 48 lik ile 60 lık boru bir olmayacaktır. 48lik belki işinizi görmeyecektir. tel örgü keza öyle. Eğer ömürlük bir çalışma olmasını istiyorsanız malesef kesenin ağzını açmak değil, açık tutmak gerekiyor. Bize bir aletin çaktığı direkler için fiyat verdiler.Fiyatı çok uygundu. fakat beton yok, bir makina 20-30 cm derine çakıyor, paslanır malzeme ve bildiğiniz ince L profil. Böyle bir çalışma yapsaydık 4-5 bin tl tutacaktı ve biz 5 yıl sonra yeniden yaptırmak zorunda kalacaktır. Çünkü burada yaşamayı düşünüyoruz.

Bir diğer konu ise beton direkler yaklaşık 50-60 kg civarında hem taşıması zor hemde birinin devrilmesi durumunda büyük hasar veriyormuş. Galvaniz paslanmaz boru 15-16 kg civarlarında olup, betonla sabitlendiğinden insan gücüyle zarar vermek imkansız. Kısacası bize çok mantıklı geldi. Uzun kullanımdaki tecrübelerimizi yine önümüzdeki yıllarda paylaşırız.


Arazinin arkası çamlık olduğu için acil çıkış kapısını elzem gördük. Bir yangın durumunda rahat müdahale edebilmek için.
Name:  IMG-20161224-WA0003_450x600.jpg
Views: 1428
Size:  55.8 KB


Ve karşınızda tel örgü için 10 firmayı araziye götürüp gösteren ve en sonunda yılmadan bu işi hakkıyla yapabilecek bir firma bulan cefakar babam

Name:  IMG_2702_800x600.jpg
Views: 1409
Size:  66.8 KB

Ön kapının küçük çıkışı

Name:  IMG_2689_800x600.jpg
Views: 1318
Size:  64.1 KB

Erenler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön