View Single Post
Eski 07-01-2017, 14:04   #5
Erenler
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 22-12-2016
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 34
Bu bilgiler ve fotoğraflardan sonra kısaca kendimi tanıtayım. Emekliliğine 30 yıl olan bir kamu personeli olarak emekliliğine 2 yılı olan babası ve hali hazırda emekli olan annesi için hazırlamaya çalıştığı bir arazinin gönüllü çalışanıyım. Kim bilir belki bir gün o otuz yılı beklemeyip bende bu bahçedeki hayatıma erken başlarım. İzmir dışında görev yapıyorum. İzinlerde ve bayramlarda gerekli işlemler için koştururken, diğer zamanlarda bol bol internet üzerinden araştırmalar yapıyorum. Benim yokluğumda ailem atılması gereken adımları atıyor derken basamakları birer birer tırmanıyoruz.

Bu forumu uzun süredir misafir olarak mutluluklarını, başarılarını, yanlışlarını, tecrübelerini ve yeni uygulamaları paylaşan değerli üyelerin yani sizlerin, bahçe hikayelerini okurken çok şey öğrendim. Hayatım boyunca şehirde yaşadım. Son 15 yıldır köylere sadece piknik ve kahvaltı için gittim. Sanırım bu son cümlem tarım konusunda, toprak konusunda ne kadar üst seviye bir bilgim olduğunu ispatlamıştır!! Agaclar.net’i okudukça hayallerimiz şekillendi ve artık o hayalleri uygulamaya geçirmenin zamanı geldi.



Elimden geldiğince belli aralıklarla bu sayfayı güncel tutmayı düşünüyorum. Böylece benim gibi ilk başta foruma üye olmayıp kişisel kullanım için bilgi hırsızlığı yapan kişilere tecrübelerimizi, yaşadıklarımızı aktarmak ve siz değerli üyelerden yorumlar alarak yapabileceğimiz yanlış uygulamaların önüne geçmek istiyoruz. Umarım buradaki büyüklerimin açtığı sayfalar kadar bol paylaşımın olduğu bir sayfa olur.

Arazi Alım Hikayemiz
İzmir’in sıcağından kurtulalım derken yıllarca süren araştırmalar sonucunda, En azından 5-6 derece sıcaklık farkını yaşayabileceğimiz, şehrin gürültüsünden uzak, şehir merkezindeki eve 40km uzaklıkta bir yer olduğu için Kemalpaşanın Yukarıkızılca köyü taraflarında karar kıldık. Ve birkaç denemenin ardından bu araziyi gördük. İmkanlarımızın, planlarımızın çok üstünde bir mebla da olsa gelecek için güzel bir yatırım olacağını düşünerek bu araziyi almaya karar verdik.


Tesfiye – Arazinin Hazırlanması
Araziyi alım aşaması boyunca boyumuzu aşam otlardan dolayı bir türlü adam akıllı dolaşamamıştık. Ve giremediğimiz saklı cennetler vardı. Neyi satın aldığımızı görmek adına saatini 90 TL ye kiraladığımız kepçe ile hızlı bir şekilde otların ve ağaçlaşmış çalışarın temizlenmesini sağladık. Böylece en azından bahçe olarak kullanmayı düşündüğümüz alanı görmek nasip oldu.

Arazinin Etrafını Çevirme
Resimlerden de görüleceği üzere sınırları fazlasıyla engebeli ve dağlık bir arazimiz var. Etrafını çevirmek için görüştüğümüz firmalar ve kişiler araziyi gördüğü anda arkasına bakmadan fiyat bile vermeye tenezül etmeden kaçıyorlardı. Ne yapalım ne edelim derken, tesfiye işlerinde bizlere yardımcı olan Kadir abinin küçük kepçesi imdadımıza yetişti. Bu araca saatlik 80tl lik ödeme yaptık. Bu araç sayesinde tel örgü örülecek tüm alanları temizledik ve düzenlemeler yaptık. Baya yorucu ve zorlu bir işlemdi. Sonunda tamamladık. Buna rağmen koskoca İzmirdeki tel örgü yapan firmalardan bir çoğu yine kaçmaya devam etti derken, Kemalpaşa Çit adlı bir firmayla karşılaştık. İşlemin zorlu olacağını biliyorlardı. Arazi beton mikseri için uygun değildi ve beton çiti (1 adedi yaklaşık 60-65 kg) arazinin sırt kısımlarına çıkarmak imkansıza yakındı. Gerekli gözlemlerini yaptılar buna göre fiyat çıkardılar. Zaten bu firmayı tutmamızın sebebi araziyi görüp kaçmamalarıydı. Diğer firmalar dümdüz, taşsız, yolu olan, güzel arazilerde çalışmak istediklerinden fiyat bile vermemişlerdi. Bu Firmayla görüşmelerimiz sonunda paslanmayan galvaniz, bahçenin durumuna göre 3 metrelik ve 2,5 metrelik borular çimento karılarak sabitlendi. Dirsekler, ana kapı ve ormana yakın alandaki acil durum kapısı yapıldı. Yerine göre 2 metre yerine göre 1,5 metre tel örgü ve 3 sıra dikenli tel çekildi. Araziye domuz giremesin diye tel toprağa sabitlendi. ( Bu yöntem işe yaramazsa ileride beton döktürmeyi düşünüyoruz) böylece ikinci aşamamız tamamlanmış oldu. Maliyetli bir çalışmaydı. Umarım ömürlük bir çalışma olmuştur.

Name:  1.jpg
Views: 1544
Size:  56.8 KB

Name:  2.jpg
Views: 1510
Size:  59.6 KB

Name:  3.jpg
Views: 1354
Size:  71.7 KB

Name:  4.jpg
Views: 1552
Size:  72.0 KB

Kuyu Islahı
Şu an planlama aşamasında işlem bittiğinde fotoğrafları ve gerekli bilgilendirmeyi yaparım.

Fidan Dikimi
Geleneksel tarımla dakka bir gol bir savaşlarım başladı. Hani parlak zekalıyız ya hemen internet araştırmaları, yabancı makaleler, yayınlar, araştırmalar yapıldı ve bodur zeytin (Arbeguine İ_18) dediğimiz ağaçların hem sık dikim imkanı tanıması hem de veriminin yüksek olması sebebiyle hayallerimizi süsledi. Tüm araştırmalar uzun bir süre bodur zeytin üzerine yapıldı. Sonrasında rüya aleminden uyanıp gerçek hayatla yüzleştik. Şu an çelikten 8-10 yaşında gemlik zeytin fidanları üzerinde duruyoruz. Bu konuyla ilgili gelişmeleri önümüzdeki günlerde aktarırım.

Erenler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön