View Single Post
Eski 07-01-2017, 12:45   #5
akçabardak
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Benim gençliğimde biz bu içeceği çok sık yapardık, ilk baharla birlikte en erken çıkan dut ve kirazla birlikte yapılırdı, adı üstünde Tükenmez bu içeceğin içine meyve ve su dan başka hiç bir katkı koyulmaz.

Bir hafata da kendiliğinden mayalanmaya başladığında artık içmeye hazırdır. Üzerinden ne kadar içecek su çekilirse o kadar yine su ilave edilir, tek şartı üstten doldurup, alttan çekmek olması çok önemli.

Bu içeceği uzun süre bekletirseniz eğer sirkeye dönüşecektir, daha sonra da alkole dönüşür. O yüzden sürekli devir daim olması gerekir, üzerinden aldıkça su ilavesi şart.

Her türlü meyve ile yapılır, yazın sıcağında özellikle içilmesi bir harika. Afiyetler olsun.


Düzenleyen akçabardak : 07-01-2017 saat 17:02
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön