Konu: bahcedenn
View Single Post
Eski 06-01-2017, 23:36   #29
bahcedenn
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Trinidad Scorpion (Butch T Soyu)

Name:  1.jpg
Views: 2208
Size:  55.9 KB Name:  2.jpg
Views: 2292
Size:  69.8 KB
  • Bitki türü: Sebze
  • Bitki ömrü: Tek yıllık
  • Tohum Türü: Biber, Capsicum chinense
  • Tohum çeşit adı: Trinidad Scorpion (Butch T soyu)
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 3. Yıl
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İstanbul
  • Tohumun kökeni: Trinidad
  • İlk paylaşan: Sn. birnefestoprak
  • Tohumun geldiği yer: 2013-2014 agaçlar.net Tohum Takas Etkinliği – Sn. birnefestoprak
  • Kullanılan gübreler: Organik bazlı bitkisel ve hayvansal gübreler
  • Kullanılan ilaçlar: Bu bitki için hiç ilaç kullanmadım.
  • Hasat yıl ve ayı: 2016 Eylül
  • Bitkiye özel izolasyon uygulaması: Etrafında aynı aileden bir bitki yetiştirmediğim için hiçbir izolasyon uygulaması yapmadım.
  • Çeşidin Hikayesi/Tarihçesi: Anavatanı Trinidad'tır. Scorpion, Türkçe'de akrep demektir. Adını, meyvelerinin çiçek ucuna yakın kısmının akrebin iğnesine olan benzerliğinden almaktadır.

    Acı biber yetiştiricisi ve sos üreticisi Butch Taylor, 2004 yılında yaptığı bir takasta Trinidad Scorpion çeşidine ait tohumları elde etmiştir. Butch Taylor, takastan gelen tohumları yetiştirdiğinde, bitkilerden ucunun diğerlerine göre daha duzgun şekilli meyveler verdiğini ve daha verimli oldugunu farkedip bu bitkiden elde ettiği tohumlarla üretime devam etmiştir ve bu tohumları birçok insanla paylaşmıştır.

    Scoville biber acılığı ölçeğine göre 1.463.700 birim (SHU) acılığa sahip olup, 2011 yılında Bhut Jolokia'nın dünyanın en acı biberi olma ünvanını elinden almıştır ve bu ünvanı 2011-2013 yılları arasında sürdürmüştür. 2013 Kasım ayında ise 1,569,300 birim SHU ile tahtını Carolina Reaper isimli bibere bırakmıştır. Şu anda ise 2016 verilerine göre Carolina Reaper, Moruga Trinidad Scorpion, 7 Pod Douglah ve Primo'dan sonra dünyanın bilinen en acı beşinci biberidir.

    Önemli Not: Tohumları hasat ederken 2-3 kat şeffaf eldivenlerden kullanmanızı, hasattan sonra da ellerinizi iyice yıkamanızı tavsiye ederim. Tohumlara dokunduktan veya meyveler olgunlaşıp tohumları hasat ettikten sonra parmaklarınızla vücudunuzun hassas bölgelerine temas etmemeye kesinlikle özen gösteriniz. Canınızı çok yakabilir.

    Yukarıdaki bilgilerin çoğu Sn. birnefestoprak'ın yazdıkları ve yeri geldiğinde uyarlanmasıdır.

    Paylaşacağım tohum sayısı talebe bağlı olarak kısıtlı olabilir.


Name:  3.jpg
Views: 2254
Size:  72.7 KB Name:  4.jpg
Views: 2224
Size:  70.4 KB
Name:  5.jpg
Views: 2285
Size:  76.1 KB

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön