Genel olarak tarhana genç yaşlardaki kitlenin çok haz ettiği bir çorba değil galiba ya da ben en azından kendimden ve bugüne dek gördüğüm örneklerden dolayı bu fikre kapıldım. Ben de şimdilerde tarhanayı mutfaktan eksik etmiyorum.
Yaş ya da kuru kendimce aradığım tat ekşi ve bol aromalı, hani un tadı değil de içindeki biberin, soğan ve domatesin, otların tadını özümsediğim o lezzet. Bu en son satın aldığım tarhana bana pek bir uydu. Yaş tarhana benim deneyimime göre kurudan daha kullanışlı, pratik bence. En son edindiğim tarhanayı da doğala en yakın hazırlanmış bir tarhana diyerek güvenip aldım. Asıl Kastamonu tarhanası bu mudur idda edemeyeceğim ama içinde siyez unu kullanılmış.
Kastamonu lezzetleri ile bundan sonra tarhanası haricinde daha yakından tanışmak arzusundayım. Ama zaten dünyaca ünlü Taşkö
prü sarımsağı ile benim gönlümde zaten birinci.