View Single Post
Eski 04-01-2017, 10:09   #703
defender77
Ağaç Dostu
 
defender77's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2015
Şehir: Yalova - Balıkesir
Mesajlar: 118
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi enuma elish Mesajı Göster
Sokaklarda zeytin agaclari olduguna gore bana da bir kaymak agaci lazim sanirim ^.^

Benim merak ettigim konu asi ile ilgili.. herkes en az iki agac olmasini onermis.. acaba tek bedende iki túr deneyen var mi? Adini bilmiyorum uygulamanin ama "Y" seklinde demek istiyorum.. Illa ki birbirinden uzak mi olmali agaclar (eski sayfalarda oyle de demisler)..
Birkac asilama da sadece tepeden yapilmis.. bu asilama cesidinin capraz tozlasmaya ne faydasi oldugunu da anlayamadim.. sanirim ozel turler capraz tozlasmaya ihtiyac duymuyor anlamina geliyor bu..

Not: 24 sayfanin hepsini okudum.. lutfen "bu sorular daha once cevaplandi" yorumu yapmayin.. tesekkurler..
Aynı bedende iki farklı çeşit olabilir. Tozlaşmaya da faydası olacaktır. Resimlerde gösterilen tepeden aşılama çapraz tozlaşma amacıyla değil, tohumdan yetişmiş veya kalitesini beğenmediğiniz ağacı daha iyi bir çeşide çevirmek amacıyla gösterilmiştir. Fakat aynı yöntem aynı ağaçta 2 - 3 veya daha fazla çeşit oluşturmak içinde gayet uygundur. Sadece aşı yapacağınız fidanın tepesini vurarak önce dallanmasını ( muhtemelen 1 yıl sürer bu evre) sağlayın, dallanan fidanın bir veya birkaç dalına istediğiniz diğer çeşit veya çeşitleri aşılayın. Kolay gelsin.

defender77 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön