View Single Post
Eski 28-12-2016, 13:57   #186
Amanita
Ağaç Dostu
 
Amanita's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 158
sn jezebel medikal literaturde kombucha ictigi icin olen bir kisi var. yukarida verdigim ilk linkteki abstracti okumanizi oneririm. yukaridaki ingilizce kismi turkceye cevirecek olursam

Alıntı:
480/5000
SONUÇLAR:
Bu tedavinin etkililiği ile ilgili hiçbir klinik çalışma bulunamadı. Birkaç vaka raporu ve vaka serisi kombucha'nın güvenliği hakkında şüphe uyandırıyor. Şüpheli karaciğer hasarı, metabolik asidoz ve kutanöz şarbon enfeksiyonları içerir. Bir ölüm olayı kayıt altındadır.
SONUÇLAR:
Bu verilere dayanarak, büyük oranda belirlenemeyen faydaların kombucha'nın belgelendirilmiş risklerinden daha ağır olmadığı sonucuna varılmıştır. Bu nedenle terapötik kullanım için tavsiye edilmez.
okudugum bilimsel kayitlardan ogrendigim kadariyla ben icmiyorum, aile bireylerime de icirmiyorum. sizin vermek istediginiz bilimsel kayitlar varsa kombuchanin faydalariyla ilgili lutfen cekinmeyin, linkleri bu basliga ekleyin, hepimiz bilgilenelim. birisi bana kombuchanin herhangi bir faydasi olduguna dair bilimsel kanit gosterene kadar ben icmemeye devam edecegim. ust mesajda da yazdigim gibi, kombuchanin yerine konabilecek ve guvenli, zararsiz alternatifler mevcut.

ayrica milyarlarca insan tuketiyor herhangi bir seyin savunmasi olamaz. Ayni mantikla sigara hakkinda su sekilde bir arguman yazsam ne dersiniz?

dunya capinda bir milyara yakin kisi sigara iciyor - http://www.bbc.com/news/health-25635121
Bir çırpıda "faydasızdır atın çöpe diyemeyiz "
Ben şahsen ikna olmadım.
Cola' dan faydalıdır. Zararlı olmasına rağmen milyarlarca insan tüketiyor.
Sigara'yi kötülemeden önce daha derin inceleyin derim

Burada demek istedigim sey kombucha cok zararlidir, mutlaka uzak durun degil, gosterilmis belli bir faydasi olmadigi. Kefir veya su kefiri varken veya dogal probiyotik laktik asit bakterilerini alabileceginiz tursular varken ben sahsen kombuchayla ugrasmam. Zamaninda bir sure evde yaptim ve ictim, ya tatli oluyor, gereksiz yere seker tukettiriyor, ya da cok asidit oluyor, lezzetli olmuyor.

Amanita Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön