View Single Post
Eski 27-12-2016, 11:31   #30
Likos
Yeni Üye
 
Likos's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2016
Şehir: Trabzon-Yomra
Mesajlar: 24
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi megbilgi Mesajı Göster
Yakmayı hızlandırmak ve kontrol altında tutmak için mayalama işlemi yapılabilir.
Bunun için meyve artıkları ( bahçeden çürümüş altına dökülmüş olabilir ) , üzüm küspesi ( herhangi bir meyva küspeside olur - zeytin, elma vs... )
( Şeker ilede bu sürece katkı sağlayabilirsiniz ama ekonomik olmaz )

100 kg -> 2-3 kg küspe yeterlidir.
Ham gübre 2-3 ay içinde hazır hale gelir ( hava soğuksa daha uzun sürer... )
Kesinlikle su ile sulanmaması gerekiyor. Su verdiğiniz taktirde gübrenin kalitesi oldukça düşer.
Yağmurdan korunması gerekir...

Isıyı kontrol etmek için uzaktan okuyuculu termometreler idealdir. ( veya gübreye sokabileceğiniz termal uçları olan okuyuculu termometrelerde olur )
Isı yükselince alt üst ederek ısıyı düşürmeniz gerekiyor. Isı çok yükselirse mikroorganizma ve diğer canlılar ölüyor ve gübre kalite kaybediyor.

Gübre olgunlaştığında ısı artışı durur ve yükselme olmaz.

...
teşekkürler!


Düzenleyen Likos : 08-01-2017 saat 22:47
Likos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön