Konu: Elma sirkesi
View Single Post
Eski 21-12-2016, 11:26   #10
dmtmrt
Ağaçsever
 
dmtmrt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-09-2016
Şehir: Ankara-Mamak
Mesajlar: 89
Ben yillardir evde sirke yaparim.3 kg elmayi yikadikdan sonra 5 kg kaynatip iliktigim suyun icine dograrim..Egerki evde organik sirkem varsa 1 cay bardagi bu sirkeden maya olarak korum.Fakat elimizde dogal sirke yok ise 1 yemek kasigi bal, 1 cay kasigi kaya tuzu, 5-6 nohut atarim icine.kavanozumun agzinida bir bezle örter lastigide gecirrimki sinek girmesin.Ilk 1 ay elmalar su uzerinde oluyor.Hergun sallarim.Elmalar dibe indikden sinra birdaha dokunmam .Tam 3 ay fermente olmasini beklerim.3ayin sonunda cok sık bir tulbentle suzerim.Kışin grip icin cok faydasini gorüyorum.hergun yarim cay bardagini sulandirarak icerim.Corbara harika bir aroma katiyor.Cilt temizligindede sulandirarak kullanirim cok zaman.

dmtmrt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön