View Single Post
Eski 16-12-2016, 13:32   #20
tarku
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Tarku siz ikisini karıştırmamışsınız, ayrı ayrı zamanlarda atmışsınız. Karıştırmaktan kastımız iki solüsyonu aynı kapta karıştırıp atmak. Arada bir hafta bırakmanız da iyi olmuş.Kabuklu bite gülleci bulamacı hiç denemedim. Etkisini görürseniz bana da söyleyin. Yazlık yağ kullanıyorum mücadelede.

İkisini bir hafta arayla atmanızın toksik etki yapacağını düşünmüyorum.. Kolay gelsin.
Cevabınız için teşekkür ederim. Bu başlık size sorulan sorular için, bu yüzden yanlış bir şey yapıyorsam kusura bakmayın.

Youtube'ta gülleci bulamacı hakkında yayınlanan bir video seyrettim. Yapılışını ve etki ettiği zararlıları anlatan, Yüksek ziraat mühendisi Kadir GÖÇERİ'ye dün ulaştım. Sağolsun, yaptıkları araştırma sonuçlarını hiç bir kompleks göstermeden uzun uzun anlattı. 3 farklı bahçede yaptıkları uygulamalarda; 2 bahçede %1oo, 1 Bahçede %75 oranında başarı sağlandığını söyledi. Bu karışımın etkili olabilmesi için, sürekli kullanılması gerektiğini, diğer öldürücü ilaçlar gibi " attım öldü" demenin yanlış olacağını söyledi.

Size sormuş olduğum soruları ona da sordum. Bordo bulamacından sonra, gülleciyi atmam halinde aralarında 10 gün, önce gülleciyi sonra bordo bulamacını atmam halinde aralarında 3 gün olması gerektiğini anlattı. Ayrıca gülleci bulamacının iç kurduğu yumurtalarında da belli oranda etkili olduğunu ancak iç kurdu ilacı atmam gerekirse Alkalilerle karışabilir ilaçları gülleci ile karıştırarak atabileceğimi söyledi.

Şimdi sorum; alkali ile karışabilecek iç kurdu ilaçları nelerdir?

tarku Çevrimdışı   Başa Dön