View Single Post
Eski 16-12-2016, 13:32   #19
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mutlusoy
...ıhlamur fidanı aldım.... aradan 4 yıl geçmesine rağmen hala çiçek açmadı acaba çiçek açmayacak mı ya da biraz daha sabırlı mı davranmalıyım. Satın alırken orada bulunan görevli yaprağını elleyip "Bunun yaprağı yumuşak, bu dişidir." demişti. Diğer bir konu da komşum ıhlamur ağacının enine köklendiğini ve apartmanın temeline zarar vereceğini belirtmektedir...
Ihlamur genelde 7-8 yaşından sonra çiçek veriyor. Dişi ve erkek bireyleri de yok. Çiçekleri hermafrodittir. Yani çiçekte hem erkek hem dişi organ bulunur. Erkek veya dişi çiçekleri veya sadece erkek çiçek açan, sadece dişi çiçek açan bireyleri yoktur. Bazen hermafrodit çiçeklerin kendi kendilerini dölleyememe sorunu olabilir. Eğer yakınına bir ıhlamur daha varsa oradan tozlaşır. Ya da ağaca çok açtığını bildiğiniz bir çeşitten aşı yapabilirsiniz. "T " aşıdan güzel sonuç alanlar var.

Apartmanın temeline veya duvarına ne kadar yakın dikim yaptınız bilmiyorum ama Ihlamur kökleri bir okaliptüs, incir, dut, akasya kökü gibi değildir. Elbette ki kazık köklü değil saçak köklüdür ama kökleri yukarıda saydıklarım gibi çok yüzlek gelişmez.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön