Eşim böyle sakatatları görmeye ve ellemeye bile tahammül edemediği için kendim yapar kendim yerim..
Benim ayak paça tarzım şöyle..
Kuzu ayaklarını uzun süre yıkarım, olası kıllardan kurtarmak için..
Daha sonra düdüklüye koyarım, 3-5 dakika kaynatırım..sonra bu suyu atarım..
Tekrar temiz su ile bunları düdüklüde 10-15 dakika kaynatırım..Normal tencerede kaynatınca çok uzun süre pişirmek gerekiyor çünkü..Ayrıca düdüklüde yapınca kollajen içeren ayaklardaki kıkırdaklı kısımlar iyice eriyip suya karışıyor, soğuyunca donup jöle haline geliyor..
Ayakları alıyorum tencereden..5 kuruş kadar büyüklükte minik parçalar halinde doğruyorum kalan etsi kısımları..Daha sonra tekrar suyunun içine döküyorum..en az 7-8 diş sarımsağı, tuzunu bir miktar biber salçasını koyup tekrar bi 5 dakika daha kaynatıyorum düdüklüde..
Bu kadar..