Konu: Mincel
View Single Post
Eski 13-12-2016, 07:58   #2
Mincel
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-05-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 14
Kırmızı Kaliforniya Biberi

  • Bitki türü: Sebze
  • Bitki ömrü: Tek yıllık
  • Tohum çeşit adı: Kırmızı Kaliforniya Biberi
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Karamürsel
  • Size nereden geldi: MeyveliTepe
  • Tohumun kökeni: -
  • Kullanılan gübreler: Yanmış hayvan gübresi
  • Kullanılan ilaçlar: Mineral yağ, Neemazal
  • Hasat yıl ve ayı: 2016 Eylül
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: Normalde olarak 1,5-2 metre boylanır, fakat ideal kuşulları tam olarak oluşturamadığımdan fazla büyütemedim.
  • Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: İri, ağır, kalın etli ve sulu gevrek meyveler verir. Yeşilden koyu kırmızıya dönen meyvelerin eti de koyu kırmızı olur. Hasat olgunluğuna gelen meyveler çok lezzetli, hafif şekerlidir. Anti oksidanlar ve beta karoten bakımından zengindir. İçerdiği vitaminlerin ve lezzetinin kaybolmaması için pişirmeden, çiğ tüketilmesi tavsiye edilir. Meyveler 200gr -300gr aralığında olabilir.
  • Yetiştirme özellikleri:
  1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Şubat - Mart ayında ışıklı ve ılık bir ortamda viyollere ekilerek fide yapılır. Mayısta kalıcı yerlerine dikilir.
  2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, 2-3 haftada çimlenir.
  3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bu biberin örtü altında yetiştirilmesi gerekir. Sıcağı sever. Bol ışıklı, organik maddesi yüksek, besinlerce zengin toprak gerektirir. Organik üretimde iki günde bir sulanması yeterlidir. Ana gövdeden en fazla üç çatallanmaya izin verilmeli, dallar mutlaka bağlanarak desteklenmelidir. Biberlerin büyümesiyle ağırlaşan dallar kolayca kırılabilir.
  4. İklim gereksinimleri: Örtü altı, sıcak ve ışıklı ortamda başarıyla yetiştirilebilir. Mevsimi uzundur. Fide dikiminden itibaren ilk meyvelerin hasat olgunluğuna gelinceye kadarki süre 2-2,5 ay civarındadır.
  5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tohumluk bırakılacak meyveler hasat olgunluğundan sonra en az 1 - 1,5 ay dalında bırakılmalı, dışı buruşmaya başladığında alınıp tohumları çıkarılarak gölgede kurutulmalıdır.
Fotoğraf bana ait değildir.

Eklenen Resimler
 
Mincel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön