View Single Post
Eski 05-12-2016, 20:56   #1
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,291
Etli pilav (Kabune pilavı)

Isparta yöresine ait bu pilavı yıllar önce Ispartada meşhur kebapçı Kadirde yemiştik. Bu akşam yapmaya çalıştım pilavı.


1 kuzu gerdan ( haşlanıp fırınlanmış ve güzelce ayıklanarak tiftilmiş halde)
1 bardak haşlanmış nohut
1 büyük kuru soğan
2 bardak pirinç ( kısa bir süre ılık suda bekletilecek)
2 bardak et suyu
1 bardak su
2 yemek kaşığı tereyağ
1/2 çay bardağı zeytin yağı
Tuz ve karabiber ( karar miktarda)

Soğanı piyazlık ve ince doğradım. Karabiber ve tuzla pilavı yapacağım büyük tava içinde elle yoğurarak öldürdüm. Ocağı yaktım soğanların üzerine zeytinyağını dökerek kısa bir süre kuvvetli ateşte çevirerek biraz daha öldürdüm sonra üzerine nohutları etleri pirinçleri et suyu ile içme suyunu boşalttım.

On dakika kadar kuvvetli ateşte kaynattıktan sonra ocağın küçük kısmına alarak en kısık ateşte suyunu çekinceye dek pişirdim. Suyunu çekmeye yakın tuzunu ve karabiberini ilave ederek ayrı bir kapta erittiğim tereyağını pilava döktüm. Ocağı söndürünce kağıt peçete ile örterek kapağını kapadım demlenmeye bıraktım.
Pilav lezzetliydi ancak biraz daha az yağlı olabilirmiş. Bir dahakine yağları azaltacağım. Doyurucu bir yemek oldu. Yanında üzüm şırası vermişlerdi kebapçıda ama üzüm hoşafı daha yakışacak gibi geldi bana.
Nette bu pilav için çok tarif var ve ufak farklar söz konusu. Ben eti haşlamanın ötesinde fırında pişirdim bu tariflerde yok.

 
Eklenen Resimler
 

Düzenleyen hosseda : 05-12-2016 saat 22:48 Neden: ölçü hatasını düzelttim
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön