Konu: Cymbidium
View Single Post
Eski 04-12-2016, 19:51   #304
musk
Ağaç Dostu
 
musk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 660
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orkide-filizi Mesajı Göster
Merhaba. Öncelikle cymbidiumların bakım şartlarını araştırdım ve yaklaşık bir aydır bende olan cymbidiumuma ona uygun bakmaya çalışıyorum aydınlık ve serin bir yerde bakıyorum. fakat bir şeyler ters gidiyor gibi geliyor. Atladığım nokta nedir tam anlayamadım fakat bitkinin alttan verdiği filiz bir aydır uzamıyor. Normalde bu kadar yavaş mı uzarlar? Bunu internetten orkidelerle ilgilenen bir kaç kişiye sordum. Biri gelişimin durmasını ve yapraklarda siyah lekelerin olmasını mantar enfeksiyonuna bağladı. Eğer öyleyse ne yapmam gerekir? Hangi ilacı kullanmalıyım?

Bir diğer kişi ise bitkimin gelişiminin iyi olduğunu sadece susuz kalmış veya bulunduğu ortamı sevmemiş olabileceğini bu yüzden yavaş geliştiğini söyledi. Eğer sizler de bu konuda bilgili kişiler olarak yardımcı olursanız bitkimin hasta olup olmadığını, gelişim probleminin sebebini bulabilirim. Şimdiden teşekkürler
Cymbidium konusunda sadece 1 yıllık bir tecrübem var. Yani pek bilgim yok. Kesin olarak söyleyebileceğim tek şey, yapraklardaki siyah noktacıkların mantar olduğudur. Bana gelenlerde o kadar yoğundu ki yapraklarda yesil zor görünüyordu. bunun için Captan kullandım ve su an anac olan bitkilerimde tek bir nokta bile yok. Diğer konularda daha deneyimli arkadaşlar yardımcı olacaktır.

musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön