View Single Post
Eski 04-12-2016, 18:45   #3
aslama1994
/
 
Giriş Tarihi: 23-09-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 323
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cinanli Mesajı Göster
Bütün forum üyelerine selamlar,

İceberg marul yetiştiriciliğini merak eden, yetiştiricilik yapmayı düşünen arkadaşlara yol gösterecek bir paylaşım, bir başlık olmasını diliyorum.

Gerek internet sitelerinde gerekse forumdaki paylaşımlarda teorik bilgiler genellikle bulunmaktadır. Bu teorik bilgilerin ve tecrübeli üye arkadaşlarımızın yardımıyla sorunsuz bir üretim yapmayı düşünüyorum.

Pazartesi günü 14.07.2014 tarihinde 135 bin adet bombala çeşiti iceberg fidelerimiz elimizde olacak. Ekim yapılacak alan 20-21 dekar arasındadır. Toprak analizi sonucu pH 6.5 fosfor, potasyum ve organik madde bakımından fakir çıktı. Bunu takiben tavuk gübresi, leonardit topraga atılıp, ardından Dekara 500 ml Pendimethalin 330 g/lt uygulandı ve toprak karıştırıldı. Bugün itibariyle toprak ekime hazır hale getirildi. Sulama damla sulama olarak yapılacak, su kaynağı tarlamızın yanında bulunan akarsudan alınacak. tarla 2 parça halinde sulanacak. Sıra arası ve üzeri ekim mesafesi 50-52 cm x 25-30 cm olacak. Ekim sırasında 150 gr/50 lt su previcur energy, 15 gr/50 lt su confidor, 200 gr/50 lt su hümik asit karışımlarına fideler 2 sn süre ile bandırılacak. Yaz ayında yetiştiricilik yapılacağı için yastıklama yapılmayacak, ekim yeri belli olsun diye çizgi açılacak. Yetiştiricilik rakımı yüksek yayla bir bölgede gerçekleştirilecek.

Adım adım pazartesi gününden itibaren foto ve yapılan uygulamaları paylaşmayı düşünüyorum.

Yetiştiricilik hakkında tecrübesi olan arkadaşlarımdan, hocalarımdan destek bekliyorum Yapmayı düşündüğüm uygulamalara ek olarak önerebileceğiniz, bunu böyle değilde şöyle yaparsanız iyi olur diyebileceğiniz uygulama var mıdır?

Sulama sıklığı, miktarı ve sulama esnasında gübreleme hakkında acil yardım istiyorum.

Teşekkürler
Satabildiniz mi ?

aslama1994 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön