View Single Post
Eski 02-09-2007, 14:20   #87
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Hava koklendirmesi icin, bazi bitki cinslerinde en uygun zaman baharin ilk gunlerinden basliyor. Ornegin, ardic,sedir,cam, nar,azelya, kamelya,sarmasik gibi bitkilerde hava koklendirmesi baharin ilk gunlerinde yapilabilir. Yazin ilk gunleri ise diger bazi cinsler icin daha uygun oldugu belirtilmistir. Ornegin akcaagac, zelkova, karaagac, alic, yasemin,armut gibi agaclar.

Bu bitki isimlerini Peter Chan'in "Bonsai masterclass" adli kitabindaki bir cetvelden alintiladim.

Yukardaki bazi cinsler uzerinde deneyimlerim var. Ornegin karaagac, akcaagac, yasemin, alic, incir sogut gibi ve hepsini uzerindeki denemelerim kis cikisi baharin ilk gunlerine rasliyor ve hepsi de hava koklendirmesine olumlu cevap vermislerdir.

baharin ilk gunlerinden(kista yapilan hava koklendirmesi havalar isinana kadar buyuk bir olasilikla hic kok salmiyacaktir) yazin ilk gunlerine kadar hava koklendirmesi yapilabilir diye dusunuyorum. Bu bilgiler dogrultusunda herkes yapacagi hava koklendirmesi deneyimlerini paylastigi surece daha fazla bilgi sahibi olacagimizi dusunuyorum.

Koklendirme tozu kullanmak, daha erken ve guclu koklerin cikmasini sagliyor.
Koklendirme tozu kullanilmadigi zaman ise koklenme sureci daha uzun olabiliyor bu da agacin cinsine bagli. Ornegin kok salmak icin firsat kollayan sogut agacinda yapacaginiz bir hava koklendirmesi, koklendirme tozu kullanmasaniz bile uc dort hafta icerisinde bircok kok verecektir.
Hepinizin hava koklendirmesinden elde edeceginiz, Bircok bonsainiz olsun.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön