View Single Post
Eski 01-12-2016, 13:36   #386
Rahat
Ağaçsever
 
Rahat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-04-2009
Şehir: Maalesef şehir! Hem de büyüğünden...
Mesajlar: 74
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kavil Mesajı Göster
Sayın Hellmarch,
Sizin mesajınız üzerine konuyu biraz daha okudum ve ne yazık ki net bir bilgiye kavuşamadım. sizde incelerseniz belki bir şeyler çıkarabiliriz.
Mevzuat Bilgi Sistemi
den detaylı bakabilirsiniz.

benim anladığım


şimdi madde 62 ye göre bakıldığında bu ifraz etmek tabirinin tam olarak ne amaçlı kullanıldığını anlayabilmiş değilim. atıyorum 20 dekarlık alanın parsellenmesi sonrası 5dekardan daha az olmak mı demek yoksa inşaa edilen ev sonrası tarladan kalan alanın 5dekardan aşağı olmaması mı demek. ilki gibiyse sizinde farzettiğiniz gibi 25 m yola cepheli olan her tarlaya %5 ev yapılabilir demek lakin 1dekarlık alana 50m2 gibi bir şey söz konusu. kimisi için yeterli kimisi için yetersiz gelebilecek bir miktar. Saygılar


Yönetmeliği bulmuşsunuz. Yönetmeliğin anlamı şu: Kırsal alanda, planı bulunmayan yerlerde, Toprak Koruma Kanunu kapsamında özel bir durum yoksa, bir yola en az 25 metre cepheli ve toplam yüzölçümü 5000 m2'den küçük parsel oluşturulamaz. Yani, ifrazen oluşturulacak taşınmaz en az 5000 m2 olmalı ve bir yola en az 25 metre cephesi olmalı. İçerisine yapılacak bina da, toplam 250 metrekareyi geçmeyecek şekilde yapılabilir.

Konu hakkında daha detaylı bilgi isterseniz yardımcı olmaya çalışırım.

Rahat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön