View Single Post
Eski 29-11-2016, 22:27   #15
emrahc
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-11-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 8
Teşekkürler

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle, düşüncelerini paylaşan ve iyi dileklerde bulunan herkese teşekkürlerimi iletmek; yazılanların benim için oldukça faydalı, yönlendirici ve motive edici olduğunu belirtmek istiyorum.

dongyul, kerkenez ve Muda'nın belirtiği gibi bu işin, bir sabır işi olduğunu ve bir anda muziceler yaratılamayacağını anlamış oldum. Önümüzdeki yıl için hedefim, bu yıla nazaran daha iyi sonuçlar elde edebilmek.

Bakır telle, salyangoz ve sümüklü böcekleri engelleme konusuna gelirsek Muda'nın belirttiği gibi toprağa temas etmenin etkili olabileceğini düşünerek hemen bir test yaptım. Bakır halkayı, taş zemin üstüne koyup içine 2 tane sümüklü böcek koydum. Sanırım salyangozlar uykuya daldı çünkü bir süredir ortalıkta salyangoz göremiyorum. O nedenle salyangoz ile test yapamadım.

Sümüklü böcekler, bakır telden hiç etkilenmeden rahatça geçebildiler. Bazı bakır teller üzerinde kaplama olduğunu bildiğim için bu telleri zımparalamıştım. Yani bakıra temas ettiklerinden eminim.

dongyul'un malç konusunda dediklerini dikkate alıp neleri iyileştirebileceğime bakacağım. Yalnız birçok olumlu etkisinden dolayı malçı tamamen kaldırmayı şimdilik düşünmüyorum. Bir de belirtmediğim bazı kısımlar var. Benim bahçedeki malç çok hızlı bir şekilde parçalanıyor ve kompostlaşıyor.

Malçın sümüklü böcekleri de çektiği doğru. Yalnız, yeşilliklere zarar vermesine rağmen, sümüklü böceklerin "zararlı" olduğu konusunda da aslında tam ikna olmuş değilim. Henüz çok detaylı gözlemlememekle birlikte malçın parçalanmasında oldukça etkin olduklarını sanıyorum.

emrahc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön