View Single Post
Eski 29-11-2016, 18:51   #247
cundar
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-06-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 18
4 cü resim bir hafta önce ki pimcikler

Isı olayı uygun olduğunda şimdi bunlar el ayası büyüklüğünde olacaklardı hala günahlar koyvermiyor

Sublilumas üstadım ticari yapmadığın için olanları eşe dosta dagıtıyorum. Bir de kestigim kavak ağacından 8 adet kütük çıktı tabi ağacı yukarıdan kestim yeni süvgünlerle 3 seneye aynı olur diye düşünüyorum sonuçta kökü duruyor.
Hobi olduğu için arada yoldan çıkıp macera arıyorum doğru yol heyecanlı olmuyor. Örneğin o şeffaf kurtçukları daha önce hiç görmemiştim nemi azalınca kayboldular

Daha önceki partide kütüklerin dibine 4 parmak su doldurdum nemlendirme cıhazı yoktu o ilk partiydi 7 kişiye 1,5 veya 2şer kg dağıttım. Tabi bircok da düşük oldu acaba nem mi eksik geldi dedim sonrada nemlendirici kullanmaya başladım gene dağıttım.

Bir süre yaklaşık 15 ila 20 gün nemlendirme olsa dahi yeni pim gelişmedi tabi bu arada dahada nemi arttırdım fakat kütüklerin altına suyu ilk seferinden başka koymadım bu şekilde daha önce aldığım miktardan az oldu sadece Bir aileye yerecek kadar yani 2.5 kg kadar oldu onuda ben yedim.
Fakat birşey farkettim mantarın şapkalarında aşırı sisten olsa gerek tüylü bir görünüm aldı hatta birtanesi üzerinde pim olusumuna benzer tomurcuklanma oldu Fakat kurtçuklar ortaya çıkınca mantarları kestim ve yedim merak ettiğim bir olay olarak aklımda kaldı.
Şimdi acaba sisli ortamda mantarın bası üzerinden yeniden pimle gelişim olurmu olmaz mı allah izin verirse bir ara denemeyi düşünüyorum tekrar.

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen cundar : 29-11-2016 saat 19:34
cundar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön