View Single Post
Eski 29-11-2016, 05:51   #177
Zekoş
Ağaç Dostu.
 
Zekoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 809
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Sn Zekoş, karışık domates tohumu da benzer bir durumda. Hepsi domates diye olmaz demedik ama çeşit ayrımı ve takibi açısından anlamsız. Talep edenler bilerek alıyorlarsa kendi bilecekleri iş dedik, ama gerçekten anlamsız.

karışık çiçek dendiğinde biraz daha tuhaflaşıyor çünkü aynı tür de değiller. Sizden tohum alan biri seneye bu tohumları nasıl ve ne diye dağıtacak? Katalogda bu tohum için ne gibi bir tanım yapacaksınız, iklim, yetiştirme özellikleri, bitkinin özelliklerine ne yazacaksınız? Bu karışık sebze tohumu dağıtılmasına benziyor, düşünsenize 8-10 farklı sebzenin tohumları karışık, çeşitleri hepten belirsiz. Paylaşımcılardan özellikle rica ediyoruz, tohumunu dağıttığınız bitkiyi siz yetiştirmiş olun, bitkinin (tohumun değil) sizin bahçenizdeki resmini koyun diye.
Aslında önerim cok basitti böyle düsüneceginizi tahmin etmemistim.Ben cicek konusunda ilk deneyimimi karısık cicek tohumu alarak yapmıstım.Ne çıkacak diye merakı da vardı.Plastik cimlendirme tepsisine ektim ve ayni yaprakli olanlari bolümlere ayırarak fideledim.Cicek actıktan sonra da adını netten ögrendim zaten cogu da bilindik cıkmisti.Cicegi domatesle bir tutmak cok sacma .Domateste hem tohumlar aynı hem cikan yapraklar..hatta cinsi bile ayri sırık oturak gibi..Benim birlikte dagitmak istedigim tohumlar da boylari ayni gelisimi ayni cicejlerdi.Sonucta bir papatyayla dahlia ,menekse paylasmıcaktim.Madem uygun görmediniz ayrı paylasırım..tesekkürler...

Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön