View Single Post
Eski 28-11-2016, 16:07   #158
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 1487839
Bal kabağı hasatı bitti. Şimdi yeme faslındayız ve kabak bekleyenlere de dağıttık. Bu sene kabağın lezzetine gelen övgü tarifsiz desem olacak. Bu sebepten bahçesinde yeri olan kabak çekirdeği talebinde bulunmayı ihmal etmesin ki bu kabak yayılabildiği kadar yayılsın memlekette.

Tatlısı ayrı güzel, kavurması, mücveri, keki herşeyi mükemmel...
Sn. hosseda;

Bal kabağını babamdan gelme alışkanlıkla tatlı olarak severiz. Ancak kabak iyi olmalı. Geçtiğimiz yıl pazarcı bir arkadaş farklı bal kabakları getirip sattı. Dış kısımları turuncu olan çeşitler vardı. Bir de yurt dışından gelen çok büyüyen bal kabakları bulunmakta. Onların da dış kısımları turuncu oluyor. Benim gördüğüm ve anlatılanlar nedeni ile bu çeşitlerin çorbasının yapıldığı ancak bal kabağı olarak çok lezzetli olmadığı yönünde konuşmalar dinledim. Sizin yazmanız üzerine talepte bulundum. O kadar çok talepte bulunduk ki neyi nasıl nereye ekip devamını getirebilecek miyim bilemiyorum. Elimde de o kadar çok çeşit oldu ki artık karıştırdım.

Buradaki bir kişi iki çeşit bal kabağı ektiğini anlatmıştı. Biri bizim buranın yerli çeşidi. Diğeri ise Adapazarı balkabağı. İkisi birlikte ekildiği zaman tozlaşma ile daha güzel ve lezzetli kabak elde ediliyormuş.

İlginç olan yerli Afyonkarahisar yemeklik kabak çok uzun kollar vermesine ve verimli olmasına rağmen diğer çeşit o kadar kol uzatmadan verimli olması. Şimdi hangisini tercih etmeli.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön