View Single Post
Eski 27-11-2016, 22:45   #32
Wearyfeat
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-04-2012
Şehir: Sivas
Mesajlar: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Sn. Wearyfeat;

Biz 3-4 metre çelik alacak selviyi bulmamız pek mümkün değil. Hatta selvi de pek yok. Fotoğraflarını çekip yükleyebilirmisiniz? Selviler Sivas ilinde mi yetişiyorlar. Soğuklara dayanıklılıkları nasıl. Sivas ilinde hangi aylarda budama yapıp toprağa dikiyorsunuz. Biraz daha ayrıntılı bilgi verebilirseniz biz de yapmayı deneriz.
Evet sivasta yaşıyorum.Soğuktan etkilenmiyorlar.Bahar ayında ağaçlar uyanmadan dikilecek hava olduğunda ağaçları budarım toprakta çok yumuşak olduğu için hiç kazmadan saplarım gittiği yere kadar.
Sonra etrafına kazıklar çakar çadır gerer gibi iplerle gererim ki ağaç rüzgardan oynamasın diye.sonuçta 3 4 metrelik dikiyorum ve rüzgardan çok etkileniyor.Böylece oynamamasını sağlıyorum.Tomurcuklar patladığı zaman eksenizde kuruyor.uyanmadan ekin ne kadar kalın bir gövdeye sahip olursa olsun 4 metrelik çelik yaz ayında inanılmaz oluyor.Fidancılar parayla satıyormuş.Benim dedelerim babam şimdide ben hep budar dikeriz.Fidancıda gördüğümde gülmüştüm budamı satılıyor diye.Buralar adım başı selvi olduğu için komiğime gitti tabi.Olmayan yerlerde satılacak mecburen.
Sulama işine gelince ,bazıları çok su ağaçkökünü kurutur diyor.selviyi kastediyorum.benim selvilerim çeşmenin suyunun etrafında dikili durumda ve yaz kış etrafından devamlı su akıyor.hiç etkilenmiyor ve çokta hızlı gelişiyorlar.Başka sorunuz varsa bu konuda cevaplarım.resimleride çektiğimde atarım.ama meyve ağacından hiç anlamam

Wearyfeat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön