View Single Post
Eski 26-11-2016, 23:12   #15
yarenimex
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-03-2010
Şehir: Denizli
Mesajlar: 686
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Kantoron yağını şu anda Ece'nin ameliyat yarası üzerine kullanıyorum. Elimin üzerinde cilt lekesi belirmişti, hamilelikten kalan omuzlarımda da biraz leke vardı, kullanmaya başladıktan sonra lekeler kayboldu. Elimdeki lekeye de birkaç kere denemelik sürmüştüm, şu anda belli belirsiz. Çocukların yaralanmalarında da kantoron yağıyla temizliyorum çabucak iyileşiyor. Faydasına çokça şahit olduğum bir bitki yağı.

Sevgili A_Nomad, acaba annenle bir görüşmende bunu da sorabilir misin? Güneşte mi gölgede mi hazırlamış? Ben güneşte hazırlanıyor diye biliyorum.
Sayın Suz-i Dilara, ben kantaronla gastrit krizi geçirdiğim zaman Mersin'de tanışmıştım. Midem için çay olarak içmem için kuru ot olarak vermişti ev sahibimizin kızı yağ olarak hazırlamam için de ayrıca aynısından verdi. Ben evin içinde sakladım, gölgede hazırlanmış oldu. Yani güneş veya gölge pek fark etmiyor gibi. Hazırladığım yağ da nerdeyse yirmi yıla yakın bir zaman kullanılmadan bekledi. Sonunda ayağımda iyileştiremediğim ancak kabuklanmış bir yara oluşunca kullanmak aklıma geldi ve bir haftada yara tamamen iyileşti. Yalnız yaranın kapladığı yerde cilt rengi biraz esmerleşti , o da daha sonra normal rengine döndü. Yani kabuklu yaraya da kabuksuz yaraya da iyi geliyor..

yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön