View Single Post
Eski 25-11-2016, 10:43   #20
Amanita
Ağaç Dostu
 
Amanita's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 158
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey Mesajı Göster
Aslında tahta kaşık kullanıyor olmamın en büyük sebebi çevremizde duyduklarımız.Kestane balı alıyoruz,tahta kaşıkla tüketin diyorlar,kudret narı alıyoruz aynı şeyi söylüyorlar.Genel olarak şifa olarak kullanacağımız gıdalarda tahta kullanılması gerektiği fikri sabit.

Buradan çıkaracağımız sonuç şumu olmalı,şifa niyetine bir gıda tüketirken tahta malzemeler kullanılmalı,fermentasyon gerçekleşecek her türlü üründe ise tahta kullanılmamalı,cam çelik vs kullanılmalı öylemi?

Sirke yaparken,iki üç çeşit yapıyorum,kepçeyle karıştırıp diğerini karıştıracağım zaman sıcak su ile yıkamam yeterli olacakmıdır temizlenmesi için.Tabi karıştırma işlemi komple bittikten sonraki temizleme işlemi içinde aynı sorum geçerli.Deterjan olayı banada yanlış geliyor ama alışkanlık olmuş sanırım.
Ben her turlu yemek, fermente urun ve sifali ne olursa olsun kaliteli paslanmaz celikten normal mutfak ekipmanlari kullaniyorum. Sadece tavanin teflonunu cizmedigi icin tahta spatula kullaniyorum. Tek dikkat etmeniz gereken sey kullanacaginiz ekipmanin aluminyum olmamasi, aluminyum asit ortamlarda reaksiyona giriyor. Zararli degil dense de ne gerek var.

Amanita Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön