Konu: Kefir
View Single Post
Eski 24-11-2016, 08:00   #761
aydemiraydın
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
yorulmamış hijyen kefir mayası. bir paket 5 litre süte yeter ve 2 lira tarifide üzerinde bi göz atın isterseniz .



Ürün Mayalama Bilgisi

1 Sütü 15-20 dakika kaynatınız.

2. Mayalama sıcaklığı olan 30 dereceye kadar soğumasını bekleyiniz

3. Ön aktifleştirme için bir çay bardağı ılık sütün içine Kefir mayası

paketinin tamamını katınız. Karıştırarak iyice eritiniz.30 dakika bekleyiniz.

4. 30 derece mayalama sıcaklığındaki sütün içine çay bardağında erimiş

olan mayayı katarak karıştırınız.

5. Mayalama süresi 24 saattir.

6. Mayalama süresince 30 derecelik ısıyı sabit tutmak için kabınızın etrafını ısısını

kaybetmeyecek şekilde sarınız.

7. Mayalama süresi sonunda Kefirinizi buzdolabına koyunuz.
8. 6-12 saat sonra buzdolabından çıkartarak Kefirinizi çalkalayınız.
İçilebilir kıvama geldiğinde tüketebilirsiniz.Çalkalama işlemini sürekli yapınız.

9. Paketi açtığınızda mayanın tamamını kullanınız.

10. Maya paketlerinizi buzdolabında saklamanız tavsiye edilir.

aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön